Otepää vald lõpetas puudega lapse ebavõrdse kohtlemise

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Otepää vallavolikogu uue koosseisu üks esimesi otsuseid oli palju vastukaja tekitanud määruse muutmine. Pildil on vastsed vallavolinikud 6. detsembri istungil.
Otepää vallavolikogu uue koosseisu üks esimesi otsuseid oli palju vastukaja tekitanud määruse muutmine. Pildil on vastsed vallavolinikud 6. detsembri istungil. Foto: Arvo Meeks

Otepää vallavolikogu muutis põhiseadusega vastuolus olnud määrust, mille alusel vallavalitsus jättis puudega lapse ranitsatoetuseta. Teema jõudis Lõuna-Eesti Postimehe vahendusel avalikkuse ette oktoobris.

Otepää vallas elava kuueliikmelise pere pesamuna alustas sel sügisel kooliteed. Oma erivajaduse tõttu ei ole tal võimalik õppida koduvallas Otepääl, vaid ta käib 40 kilomeetri kaugusel Tartus hariduslike erivajadustega laste koolis. See oli ka põhjus, miks vald jättis pere ranitsatoetuseta.

Pere pöördus õiguskantsleri poole ja palus tal hinnata, kas vald kohtleb peresid võrdselt, kui ei maksa puudega lapse vanemale esmakordselt kooli mineva lapse koolitoetust, kui laps ei saa puude tõttu õppida valla koolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles