Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kaasa tegi hulk rahvatantsijaid.
Kaasa tegi hulk rahvatantsijaid. Foto: Marge Trumsi/Räpina Valla Kultuurikeskus

Lumisel platsil peeti advendipidu

Pühapäevane advendikontsert Räpina keskväljaku kuuse juures kujunes meeleolukaks. Räpina muusikakooli laulu­solistid Otto Valter Vürst, Alfred Vürst, Amalia Belaš, Minna Emilia Vürst, Helerin Salve, Erle-Mai Pabusk ning Katariina Nagel esitasid jõulu- ja talvelaule. Räpina lasteaia Vikerkaar väikesed Lepatriinu rühma tantsulapsed olid oma sammud muusikasse seadnud õpetaja Ülle Galka juhendamisel ning lumisel tantsuplatsil pakkusid publikule vaatamiseks rõõmsameelse kava. Ka lasteaiaõpetajad esitasid hoogsaid tantse, vahendas Räpina valla kultuurikeskuse juht Marge Trumsi.

Räpina ühisgümnaasiumi rahvatantsurühmad Tantsutirtsud, Rosinake, Patsikud ja Üksik Sokk esitasid tantsukava, mis juhendaja Külliki Arjokesse loodud vahetekstide sõnastuses põimitud jõuluaega ilmestama. Viimase tantsu ajal, kui kõik rühmad platsile tulid, oli justkui väike tantsupidu kuuse juures alguse saanud. LEPM

Rotid leiavad omaniku Põlvamaal

Muuseuminõukogu komisjonid valisid välja Eesti muuseumide aastaauhindade nominendid üheksas kategoorias. Laureaadid selguvad 28. jaanuaril, tänavuse konverentsi ja gala korraldab Eesti maanteemuuseum Põlvamaal.

Konkursile laekus tänavu 93 taotlust, nende arv on läbi aastate püsinud stabiilne.

Nii konverents kui gala toimuvad ka sellel aastal piiratud mahus ning hübriidsena, seega on kõikidele nominentidele ja võitjatele võimalik kaasa elada ekraani vahendusel. LEPM

Räpina vald jagab tunnustust

Räpina vallavalitsus ootab ettepanekuid sel aastal oma tegude ja ettevõtmistega silma paistnud inimeste ja kollektiivide tunnustamiseks.

Välja antakse kuni üksteist preemiat viies valdkonnas: ettevõtja preemia, kodanikualgatuse (isik, küla, MTÜ vms) preemia ning noore preemia, täiskasvanu preemia ja kollektiivi preemia nii hariduse ja noorsootöö valdkonnas kui kultuuris ja spordis. Kategooriate täpsemad kirjeldused ja kandidaatide esitamise vormid leiab Räpina valla kodulehelt.

Ettepanek peab sisaldama kandidaadi nime, kontaktandmeid ja kuni 200-sõnalist ülevaadet tema saavutustest vastavas valdkonnas sel aastal.

Ettepanekuid oodatakse digitaalselt allkirjastatuna 15. detsembrini valla posti- või e-posti aadressil.

Preemiad on rahalised ning neile lisandub nimeline meene. Tunnustused antakse üle pidulikul tänuõhtul 2022. aasta alguses. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles