Toidupanga abivajate arv on kiiresti kasvanud

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
25.09.2020. Tallinn. 
Toidupank. Piet Boerefijn. 

Estonian Food Bank (Toidupank).
In the picture Piet Boerefijn, head of Toidupank.
FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
25.09.2020. Tallinn. Toidupank. Piet Boerefijn. Estonian Food Bank (Toidupank). In the picture Piet Boerefijn, head of Toidupank. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamägi

Valgamaal, Põlvamaal ja Võrumaal saab Toidupangast iganädalast abi 1275 inimest, kellele on aasta algusest arvates jagatud 165 500 kilo toitu ning abivajavate inimeste arv kasvab, avaldas Toidupank kutsudes inimesi üles abivajajatele toitu annetama.

1275 abi saajast 576 elab Valgamaal, 551 Võrumaal ja 148 inimest Põlvamaal. Alates detsembrist on kõigis Rimi kauplustes (va Rimi Ekspress) taas Toidupanga annetuskorvid, kuhu saab igaüks lisada omapoolse toiduannetuse puudustkannatavatele inimestele.

Rimi annetab Toidupangale jõulude magusamaks muutmiseks 5000 purki mett ja kutsub sel aastal kõiki heategijaid üles annetama midagi erilisemat – mett, pähkleid, kuivatatud puuvilju või muud pühadehõngulist, et muuta ka abivajajate jõulud erilisemaks. Loomulikult on alati oodatud ka kõik kauasäilivad toidud.

«Nõrgemate aitamine jõulukuul on tavapärane. Tegelikult vajavad raskustesse sattunud inimesed abi iga päev. Just seepärast aitamegi terve kuu vältava toidukogumise abil täiendada Toidupanga varusid, et ka ülejäänud aastal oleks neil piisavalt head ja paremat abivajajate toetuseks,» tõdes Rimi tegevjuht Vaido Padumäe.

«Abi küsimine pole kellegi jaoks kerge ja kõik, kel läheb hetkel kenasti on väga oodatud nõrgemaid aitama. Rimi annetuskorvidesse sobib «parim enne» tüüpi toidukaup, millest saab lihtsalt perele sooja roa valmistada: purgisupid, pannkoogijahud, pudruhelbed, makaronid, konservid, õlid aga ka moosid, mahlad, kohv, pähklid, rosinad ja muu selline,» kommenteeris annetamist Eesti Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn.

Üle Eesti saab Toidupanga abi keskmiselt 13 661 inimest nädalas, aga vajadus on palju suurem, sest Eestis elab suhtelises vaesuses 272 000 inimest ning absoluutses vaesuses 30 500 inimest. Koroonakriisi tõttu on abi saavate inimeste hulk aastataguse ajaga võrreldes märkimisväärselt kasvanud ning ulatub mõnes maakonnas kahekordse tasemeni.

Rimi korraldab toiduannetamise kampaaniat jõulukuul oma kauplustes kolmandat aastat. Eelmisel aastal olid annetatud kogused kahekordsed võrreldes esimese aastaga, mis numbrites tähendas umbes 22 000 kilogrammi toitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles