Võrus tõuseb uuel aastal maamaks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võru linn ja keskväljak jõulutuledes.
Võru linn ja keskväljak jõulutuledes. Foto: Arvo Meeks

Võru linnavolikogu kehtestas kolmapäevasel istungil järgmise aasta maamaksumääraks 2,5 protsenti maa maksustamishinnast aastas.

Maksumäära tõsteti seniselt 2 protsendilt 2,5 protsendini.

Lõppeval aastal väljastati Võru linnas maksuteade 2969 objektile ja keskmine maksuteade oli 26,5 eurot. Uue maksumääraga tõuseb keskmise maksuteate summa u 33,2 euroni. Kokku on Võru linnas umbes 11 000 maamaksuobjekti.

Enamuse korterite maamaks jääb ka suurema maksumääraga alla 5 euro, millele maksuteateid ei väljastata. Maamaksust on vabastatud elamumaa sihtotstarbega maaüksuse omanikud kuni 1500 m² ulatuses, kui samal maaüksusel on omaniku rahvastikuregistri järgne elukoht maksustamisaasta 1. jaanuari seisuga.

Ühtlasi läbis kolmapäeval volikogus esimese lugemise Võru järgmise aasta eelarve mahuga 25 miljonit eurot. Eelarvesse pole veel arvestatud riigieelarve toetusfondi, mis on umbes 4 miljonit eurot.

Eelnõus on tulude eelarve kokku 16 miljonit eurot, kulude eelarve 15 miljonit eurot ning põhivarade soetuse (sh osaluste soetus) eelarve 8 miljonit eurot.

Võru 2022. aasta peamised eesmärgid on raamatukogu rekonstrueerimisega alustamine, Friedrich Reinhold Kreutzwaldi pargi võrkpalliväljakute rekonstrueerimine, Võru Järve Kooli juurdeehituse rajamine. Samuti jätkatakse veevärgi arendamist ning sellega koos tänavate ja kõnniteede uuendamist.

Järgmisel aastal seisab ees esmatasandi tervisekeskuse ja loomekeskuse käivitamine, Jüri 42 hoone noortekeskuse tööks kohandamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles