Võrdlusportaal: fikseeritud elektripaketid on 35 protsenti kallinenud

BNS
Copy
Elektri hind.
Elektri hind. Foto: Tairo Lutter

Võrdlusportaali Elektrihind.ee andmetel on selle aasta septembriga võrreldes fikseeritud paketid kallinenud ligikaudu 35 protsenti, möödunud aasta septembriga võrreldes aga koguni 145 protsenti.

Võrdlusportaali looja Kert Valbet toob pressiteates välja, et hinnatundlik tarbija, kes praegu fikseerib kallinemise kartuses suhteliselt kõrge hinnaga elektri, võib igal ajal 30-päevase etteteatamisega vahetada enda paketi asjaolude muutudes soodsama fikseeritud hinna või börsipaketi vastu.

Valbet on seisukohal, et kui tarbijat börsipaketi hinnakõikumised ja viimase aja rekordid finantsiliselt palju ei mõjuta, võib ta börsipaketti jääda, kuna pikemas perspektiivis on see olnud soodsam ning eeldatavasti on seda ka tulevikus.

Tema sõnul sõltub fikseeritud ja börsipakettide vahel valiku tegemine tarbija rahakoti võimest suuremaid kõikumisi taluda. «Kui tarbija on hinnakõikumiste osas tundlik, tasub võrrelda fikseeritud pakettide hindu turul ning sõlmida soodsaim fikseeritud leping. Siinkohal on oluline meeles pidada, et kui liitute fikseeritud hinna paketiga tänaste kõrgete hindade juures, tuleb kevadel uuesti hindu kontrollida ja olulise languse korral paketti vahetada – seda saab vajadusel teha igal ajal tasuta ning ei ole vahet, millise paketi valite või millise lõpetate,» sõnas Valbet.

Elektri- kui ka gaasimüüja vahetamise protsess on portaali sõnul suurematel müüjatel veebipõhine, võtab aega kümme minutit ja on tarbijatele tasuta. Ka kindlaks perioodiks sõlmitud fikseeritud lepingu saab lisakuludeta lõpetada ja alustada uut kasvõi igal kuul. Vahetusprotsessiga ei teki portaali teatel elektri- või gaasitarne katkestusi ning uus müüja lõpetab vana lepingu tarbija eest ise. Müüja vahetus toimub enamasti järgmise kuu alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles