Lisaks Kubijale saab Võrus talisupelda ka Tamulas

Sten Mahov
Copy
Consuela Laanemäe Räim jääaugus
Consuela Laanemäe Räim jääaugus Foto: Erakogu

Möödunud nädala alguses paigaldati Võru Kubija järve talisupluspaika aeraator, mis hoiab jääaugu lahti iga ilmaga, nii et suplejad ei pea sinna minnes enam kirvest kaasas kandma. Pakaseliste ilmade järel on supluskoht külmatrotsijatele avatud aga ka Tamula järves.

Ehkki Võru talisuplejate eestvedaja Consuelo Laanemäe Räime sõnutsi soovisid nad paigaldada sarnase aeraatori ka Tamulasse, seda praegu sinna siiski ei tule. Põhjuseks tõik, et järve ei jäeta talveks sisse sildasid, mille juurde saaks masina ankurdada, pealegi oleks vaja elektrivoolu.

«Küll aga on igal hommikul Tamulas lahti raiutud jääauk, mida kõik huvilised oodatud kasutama. Otse vetelpääste torni all, mitte liiga kaugel kaldast. Hoiatan, et seal pole redelit ja lühemal inimesel varvas põhja ei ulatu, aga saab end kenasti välja hiivata. Soovitame minna esimesel korral koos sõbraga, kes hädas aitab, aga ise kasutan seda jääauku iga päev, toimib. Ja ausalt öeldes, kui ikka igal hommikul ise oma jää­augu lahti raiud, on emotsioon ehedam,» rääkis talisupluse entusiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles