Tulirelvadega äritsemine tõi vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relv. Foto on illustratiivne.
Relv. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Harju maakohus määras kolmapäeval osaliselt reaalse vangistuse valgalasele, kes süüdistuse järgi omandas tuttavalt kümme erinevat tulirelva ning andis need edasi tundmatutele isikutele.

Kohus mõistis 44aastase Andres Hundi süüdi nii piiratud käibega tulirelvade kui ka tsiviilkäibes keelatud tulirelva oluliste osade korduvas ebaseaduslikus käitlemises ning karistas teda viieaastase vangistusega. Sellest seitse kuud jõudis mees kohtueelsel ajal reaalselt ära kanda, ülejäänud karistuse mõistis aga kohus talle tingimisi viieaastase katseajaga.

Süüdistuse järgi asus Hunt relvadega äritsema 2010. aasta veebruaris, kui ostis tuttavalt Aimarilt 511 euro eest Makarovi püstoli. Mees viis relva oma elukohta Valgas, kus andis edasi tundmatule isikule.

Seejärel hankis Hunt erinevatel aegadel 2010. aasta veebruarist mullu kevadeni Aimarilt veel korduvalt erinevaid tulirelvi. Nii sai ta Aimarilt kaks CZ-tüüpi püstolit, neli Makarovi püstolit, ühe Tauruse revolvri ning ühe Arminiuse revolvri. Hunt tasus relvade eest erinevaid summasid 447–1022 euroni ning viis seejärel relvad Valga linna, kus andis need edasi tundmatutele isikutele.

Ühtlasi selgub süüdistusest, et Hunt omandas 2010. aasta sügisel Saku vallas Kurtna laadalt kuulipilduja Maksim relvaraua ning viis püstolkuulipilduja Suomi relvarauda.

Maksimi relvaraua andis Hunt edasi oma tuttavale Aimarile, paludes neist valmistada püstolile TT sobivat viis relvarauda. Seda Aimar ka tegi, andes need Hundile, kes viis need taas Valga linna ning andis edasi tundmatule isikule. Ühtlasi turustas Hunt tundmatule isikule ka Suomi relvarauad.

Riigiprokuratuuri kinnitusel selgus eeluurimisel, et Hunt oli relvahuviline mees ning nii mõnedki tema käest läbi käinud relvad olid erinevatest osadest ise kokku monteeritud. Hundi tegevuse motiiv oli saada relvade käitlemisest rahalist kasu, samas ei õnnestunud uurijatel tuvastada, kellele ta relvad edasi andis.

Hundile relvi müünud Aimarit ootab kohtutee hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles