Valga poliitik Allain Karuse eitab häälte ostmist (2)

LEPM
Copy
Allain Karuse Valgamaalase toimetuses.
Allain Karuse Valgamaalase toimetuses. Foto: Arvo Meeks

Valga ettevõtja ja poliitik Allain Karuse, kes vahistati hiljuti seoses tänavustel kohalikel valimistel häälte ostmise kahtlusega ning ebaseadusliku kütuse müügiga, oma süüd ei tunnista.

Karuse tegi sotsiaalmeedias teadaande, milles leidis, et tema kampaania oli tema arusaamist mööda tavapärane.

Karuse pöördumine täismahus:

Head sõbrad ja toetajad, viimase nädala sündmuste valguses pean andma mõned selgitused. Kui oma telefoni sisse lülitasin, siis see täitus heade ja soojade soovidega. Teie toetavad sõnad annavad jõudu!

Esmalt olgu öeldud, et ma ei tunnista enda süüd. Koos meeskonnaga töötasime Valga tänavatel, kus suhtlesime kaaslinlastega, et aidata oma kodukoht taas õigele teele. Selle käigus jagasime valimismeeneid, suupisteid ja kutsusime enda poolt hääletama - see kõik on tavapärane valimiskampaania osa, mida kinnitab iga kogenud poliitik.

Ma pole poliitik, vaid inimene ja ettevõtja kes püüab oma kodukohas elu edendada.

Minu nägemuse kohaselt oli tegemist tavapärase valimiskampaaniaga, kuid politseil on teine nägemus. Mul on soov teha politseiga koostööd, et välja selgitada, kui õhuke või paks on poliitkampaania hea tava joon. Vajadusel saame olukorras selgusele kohtus. Tahan üle rõhutada, et kokku puutunud politseinikega oli meil hea vastastikune mõistmine ja austus.

Kusjuures, vanglas pakutud hommikupuder oli peaaegu sama hea kui kodus. Aitäh!

Karuse peeti kinni teisipäeval. Kahtlustuse kohaselt mõjutas Valga keskerakondlasest vallavolikogu liige Allain Karuse koos veel kuue kahtlustatavaga inimesi andma oktoobris toimunud valimistel hääl tema või tema tütre Ester Karuse poolt. Karuse ja teised kahtlustatavad peeti esialgu kinni kuni 48 tunniks, nüüdseks on Allain Karuse vabastatud. Esialgsetel andmetel mõjutati enam kui 20 valijat, kellele lubati vastutasuks hääle eest anda hüvitisena raha, mootorikütust või alkoholi. Samuti esitati Allain Karusele kahtlustus selles, et ta müüs koos 46-aastase kahtlustatavaga Valga linnas enda firmale A. Karuse AS-ile kuuluvat vedelkütust, omamata selleks vastavat luba. Kahtlustuse kohaselt on müüdud vedelkütust rohkem kui 40 000 euro eest.

Lõuna-Eesti Postimehele on Karuse seni teema kommenteerimisest keeldunud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles