Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Nursipalu harjutusväljale viiv tee.
Nursipalu harjutusväljale viiv tee. Foto: Kristjan Teedema

Riik teeb korda militaarkasutuses teed

Võru vallas valmis Mustassaare tee, mida mööda pääseb Nursipalu harjutusväljale. Tegemist oli transpordiameti ja riigi kaitseinvesteeringute keskuse (RKIK) ühishankega, mille esimese osa eesmärk oli Mustassaare tee remont ning teises osas Nursipalu harjutusvälja teede ja laskeväljade ehitus.

«Lõigu tolmuvabaks muutmine ja Sõmerpalu alevikku läbiva lõigu remont parendab eelkõige kohalike elanike elukvaliteeti ja on abiks ettevõtetele. Samuti paraneb juurdepääs raudteele,» märkis Võru vallavanem Kalmer Puusepp.

Transpordiameti korraldatud hanke tulemusena sõlmisid RKIK ja TREV-2 ehituslepingu ligi 2,7 kilomeetri pikkuse Vilbusuu laskevälja juurdepääsutee remondiks ning Nursipalu harjutusväljade laskepaikade ehituseks, mis sisaldab ka teede ehitust. Laskevälja vallid ehitatakse esimest korda rehviplokkidest, millele saadi ka keskkonnaameti luba.

Mustassaare tee ehituslepingu maksumus oli 574 984 eurot ilma käibemaksuta, millest poole tasus kaitseministeerium. Tee ehitas osaühing Aigren. Nursipalu harjutusvälja teede ja laskeväljade ehituse maksumus oli koos käibemaksuga ligikaudu 1,2 miljonit eurot. LEPM

Linna jõulukaunistused võistlevad auhinna nimel

Võru linna noortekeskus korraldab koostöös linnavalitsusega jõulukonkursi, et selgitada välja ilusaim jõuludeks kaunistatud maja, hoov või aken. Looming peab olema linnatänavalt vaadeldav.

«Võru noored arvasid, et linn võiks tänavu olla jõululikum kui kunagi varem,» rääkis Võru noortekeskuse noorsootöötaja Emil Aništšenko, kelle sõnul kutsub noortekeskus kaunistama oma maja, hoovi või akent, et üheskoos luua kauneim jõuluehteis kodulinn. «Igaüks võiks anda oma panuse.»

Osalemiseks tuleb saata noortekeskusele foto oma koduõuest, majast, kõrvalhoonest, aknast, rõdust või katusest 20. detsembriks. Esikümme ja võitja selguvad rahvahääletuse tulemusena. Peaauhind on reisibüroo kinkekaart tuhande euro väärtuses. TOMI SALUVEER

Võrus kerkib maamaksumäär

Võru linnavolikogu tõstis maamaksumäära linnas 2022. aastal 2 protsendilt 2,5 protsendini aastas.

Tänavu väljastati Võrus maksuteade 2969 objektile ja selle keskmine suurus oli 26,5 eurot. Uue maksumääraga tõuseb keskmise maksuteate summa umbes 33,2 euroni. Kokku on linnas umbes 11 000 maamaksuobjekti. Enamiku korterite maamaks jääb ka suurema maksumääraga alla viie euro, millele maksuteateid ei väljastata.

Maamaksust on vabastatud elamumaa sihtotstarbega maaüksuse omanikud kuni 1500 ruutmeetri ulatuses, kui samal maaüksusel on omaniku rahvastikuregistrijärgne elukoht maksustamisaasta 1. jaanuari seisuga. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles