Minister ei poolda piirkondlike maksuerisuste loomist

Tiit Loim
, reporter
Copy
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Andres Suti sõnul ei ole kõrgepalgaliste töökohtade Valgamaale toomiseks lihtsat nippi. Kaugtöö soodustamine ja kiire interneti tulek võiks siiski olla samm selles suunas.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Andres Suti sõnul ei ole kõrgepalgaliste töökohtade Valgamaale toomiseks lihtsat nippi. Kaugtöö soodustamine ja kiire interneti tulek võiks siiski olla samm selles suunas. Foto: Tiit Loim

Valgamaa ettevõtjatele teeb muret, et kohati pole võimalik ka käenduse abiga pangast investeeringute tarbeks laenu saada. Maakonnas visiidil käinud ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Andres Suti sõnul on lootust, et probleemile leidub kiire lahendus.

Mis mured teiega kohtunud valgamaalastel südamel olid?

Ärikeskkond oli kindlasti üks teemadest. Valgamaal nagu mõnes teiseski kohas Eestis on paradoksaalne seis, et ühelt poolt napib ettevõtetel töökäsi, teisalt on töötus suhteliselt kõrge. Üks teema, millest rääkisime, oli töötukassa toetuste skeem: kui hästi see vastab ettevõtjate ja ühiskonna vajadustele, kas seal peaks olema midagi teistmoodi, et inimestel oleks rohkem motivatsiooni naasta tööturule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles