Vanemuises esietendub endise valgalase tantsulavastus

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruslan Stepanov
Ruslan Stepanov Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vanemuise suures majas esietendub laupäeval, 18. veebruaril Valgast pärit Ruslan Stepanovi tantsulavastus «Carrrmen!».

Lavastusele on originaalmuusika kirjutanud helilooja Ardo Ran Varres. Valgus- ja lavakujunduse autor on Patrik Bogårdh Rootsist, kostüümid on loonud Mare Tommingas. «Carrrmenis!» osaleb akordionist Jaak Lutsoja ning tantsivad Marta Marcelli, Anthony Maloney, Colin Thomas Maggs, Koki Tachibana ja Vanemuise balletitrupp.

«Merimeé Carmen on üsna primitiivne inimene, tema armastus on primitiivne ja tema vabadus samuti. Mina olen huvitatud Carmenist kui isiksusest, milline ta võis olla. Me ei näita laval seda tuntud lugu, vaid püüame luua atmosfääri. Igaüks, kes seda lavastust vaatab, leiab sealt loodetavasti oma loo – meie püüame selleks inspiratsiooni anda,» rääkis Stepanov.

«Carrrmen!» on Vanemuise mängukavas sellel hooajal seitse korda. 5. aprillil antakse etendus ka Tallinnas Nokia Kontserdimajas.

Ruslan Stepanov on Valgas sündinud ja gümnaasiumi lõpetanud. Viimastes klassides meelitas kooliõde Jelena Petrušina ta stuudio Joy tantsutruppi Richard. Seda aega loebki ta oma tantsutee alguseks.

«Minu huvis tantsu vastu on suur osa Richardi tolleaegsel juhil Ina Naglel, kelle treeningtunnid olid igas mõttes arendavad,» on Stepanov Valgamaalasele meenutanud. «Me ei teinud seal mitte ainult igasuguseid tantsutehnilisi kombinatsioone, vaid tegelesime selle aluse – tunnetuse ja sisemise energiaga.»

Pärast gümnaasiumi läks ta Viljandi kultuurikolledžisse tantsu õppima, selle lõpetamise järel 2002. aastal saigi temast Vanemuise teatri balletiartist, koreograaf ja lavastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles