Vallalt saab kingipaki, kommikoti, meepurgi või raha

Sten Mahov
Copy
Kui 2018. aasta detsembris said Valgamaa suurpered veel ühiselt jõule pidada, siis viimased kaks aastat pole taolisi pidusid koroonapandeemia tõttu enam korraldada saadud. Kingipakid aga ei jää sellegipoolest tulemata.
Kui 2018. aasta detsembris said Valgamaa suurpered veel ühiselt jõule pidada, siis viimased kaks aastat pole taolisi pidusid koroonapandeemia tõttu enam korraldada saadud. Kingipakid aga ei jää sellegipoolest tulemata. Foto: Arvo Meeks

Et pühad on andmise aeg, maksavad jõulutoetusi ning teevad kingitusi omapaljulapselistele ning vähekindlustatud peredele, koolilastele ja eakatele ka Lõuna-Eestis asuvad omavalitsused.

Rõuge valla sotsiaalameti juhataja Triinu Õispuu sõnul kulub jõulutoetustele 9000 eurot. «Lastele on kommipakid, eakatele teepakk ja kalender.» Kommikoti saavad nii Rõuge enda kui teistest omavalitsustest valla õppeasutustes käivad 1.–9. klassi lapsed. Tänavu on neid 750. Eakate jõulukingi saavad 70-aastased ja vanemad Rõuge valla elanikud. Neid pakisaajaid on 884.

Ka Antsla vallas ei ole ette nähtud rahalisi toetusi. Vallavalitsuse sotsiaalnõunik Agnes Kirsbaum ütles, et eakate kingitus koosneb valla sümboolikaga sokipaarist, kalendrist ning piparkookidest. Lapsed saavad kommikohvri. «Sel aastal on paki väärtus seitse eurot. Eelarves on selleks planeeritud 13 000 eurot,» täpsustas Kirsbaum ning lisas, et kingisaajaid lapsi on vallas umbes 750, pensionäre aga 1100.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles