Inimesed tänulikud: sahamehed on head tööd teinud

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Lumesahk Võrus töötamas.
Lumesahk Võrus töötamas. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Pärast jõululaupäevast suurt lumesadu on sahameestel nii reede õhtul kui laupäeva hommikul olnud rutt taga, et suuremate maanteede kõrval ka väiksemad küla- ja taluteed sõidetavaks lükata. Inimesed on nende panust märganud ning jagavad sotsiaalmeedias kiitust.

«Priit Rebane, väga hea töö lumetõrjel Olehkovas. Tee lahti lükatud nii laialt ja madalalt, kui võimalik,» kiitis Setomaa valla elanik Lauri Palm sotsiaalmeedias oma kandi sahameest. «Kuna tee ääred on teest kõrgemad, siis on tuldud uuesti tagasi, et töö korralikult ära teha. Samuti lükatud sisse tasku möödasõiduks ja posti-, prügiautole ümberkeeramiseks. Palmid tänavad!»

Kiidusõnu on esimese jõulupüha hommikul jätkunud ka Luhamaa küla sahameestele. «Setomaa nulgas Luhamaal teed lahti, külast sõitis traktor juba varahommikul [kella] 6 paiku läbi. Suured tänud Keit!!» kiidavad Misso vabatahtlikud päästjad oma postituses.

«Minu juures on teeoludega hästi, varahommikul käis sahk ja lükkas tee puhtaks,» ütles Valgamaal Käärikmäe külas elav Põim Kama. «Siin on lumelükkamisega alati hästi olnud. Tihtipeale lükatakse väikesed vallateed enne puhtaks, kui suur riigimaantee.»

Eilsed teeolud olid aga Põim Kama sõnul väga keerulised, mida näitab ka tema tehtud foto. «Tulin Valgast ja sõita sai ainult 30 km/h, selline tuisk, et midagi ei näinud,» lausus ta.

Teeolud Valgamaal jõululaupäeval. Ees sõidab lumesahk.
Teeolud Valgamaal jõululaupäeval. Ees sõidab lumesahk. Foto: Põim Kama

Ilmateenistuse mõõtmistulemuste andmeil oli 24. detsembril sademeid Võrus kella 20 seisuga 5,6 ja Valgas 4,7 millimeetrit. Lumekiht on Lõuna-Eestis praegu kõige paksem Otepääl ja Tuulemäel, kus selle paksuseks mõõdetakse 23 sentimeetrit. Valgas on lumevaip 10 ja Võrus 8 sentimeetri paksune.

Kui leiad, et ka teie kodukandi sahamees on hea tööga silma paistnud, anna sellest teada kirjaga aadressil: arved.breidaks@lounapostimees.ee.

Esimesena reageeris üleskutsele Kristel Paju Tõrva vallast: «Ka Tõrva vallas on tublid sahamehed,» kiitis ta.

Kairi Koskelainenil Tõrva vallast jätkus samuti kiidusõnu: «Ritsu küla lähedal talu teed hooldav punase traktoriga, Valmapis töötav noormees teeb ka väga head tööd. Paari viimase aasta jooksul on see parim teehoolduse kogemus meile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles