Riik eraldas elutingimuste parandamiseks veel veerand miljonit

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Riigihalduse minister Jaak Aabi sõnul saavad Kagu-Eesti spetsialistid toetust kasutada nii eluaseme soetamiseks kui olemasoleva renoveerimiseks.
Riigihalduse minister Jaak Aabi sõnul saavad Kagu-Eesti spetsialistid toetust kasutada nii eluaseme soetamiseks kui olemasoleva renoveerimiseks. Foto: Remo Tõnismäe

Riigi tugiteenuste keskus avas Põlva-, Võru- ja Valgamaa omavalitsustes taotlusvooru piirkondade spetsialistide eluasemete olukorra parandamiseks. Eesmärk on hoogustada Kagu-Eesti arengut, soodustades spetsialistide piirkonda elama asumist ja jäämist. Vooru rahastab rahandusministeerium Kagu-Eesti programmist, taotlusi oodatakse 28. märtsini 2022.

Riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnul saavad Kagu-Eesti spetsialistid toetust kasutada nii eluaseme soetamiseks kui olemasoleva renoveerimiseks. «Mil moel ja milliste spetsialistide eluasemete tingimusi parandatakse, jätame omavalitsuste otsustada,» ütles Aab. «Oluline on, et spetsialist, kelle elutingimuste parandamist toetatakse, oleks kohaliku ettevõtte palgal ning majandusarengu seisukohast vajaliku hariduse, väljaõppe või töökogemusega.»

Vastselt avatud taotlusvoorus toetab riik Kagu-Eesti omavalitsusi 250 000 euroga, mis valdade vahel ära jagatakse. Sama palju panustavad omavalitsused ise.

Riigi tugiteenuste keskuse teenusekoordinaatori Tiina Loorandi sõnul on toetus Kagu-Eestis populaarne. «2021. aasta alguses avatud taotlusvoorus esitati omavalitsustele 128 projektitaotlust, millega taotleti ligi 950 000 eurot toetust. Siis toetati viie spetsialisti kinnisvara ostmist ning 50 spetsialisti eluaseme renoveerimist. Võib eeldada, et sel korral esitatakse taotlusi sama suures mahus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles