Nii saunades kui elumajades puhkesid põlengud

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Foto: Arvo Meeks

Laupäeval kella 4.17 ajal süttis Tõrva vallas ärklikorrusega saunahoone katusealune. Põlengut levis kiiresti kogu katusealuse ulatuses ja ärklikorrusele. Päästjad kustutasid tulekahju kell 6.18.

Põlengus hävisid plekk-katus ja selle konstruktsioonid ning lisaks sauna eesruumi sein. Esialgu seostatakse põlengu põhjust kütteseadme kasutamisega.

Kella 17.19 ajal süttis Otepää linnas elumaja korstnas tahm, leegid ulatusid korstnast välja. Päästjad kontrollisid termokaameraga hoone tuleohutust ning õnneks see ei süttinud.

Majaomanik tõestas, et suvel oli korstent pühitud. Päästjad selgitasid, et vajadusel tuleb kütteseadmeid hooldada tihedamalt kui minimaalne üks kord aastas. Tihedamalt tuleb neid hooldada eriti siis, kui neid kasutatakse aastaringselt.

Kella 22.39 ajal süttis Võru vallas Loosu külas elumajas led-lampide trafo kuumenemisest ruutmeeter vahelage ja soojustust. Päästjad eemaldasid kuumenenud materjalid ja kastsid põlengukoha veega üle.

Pühapäeval kella 14.57 ajal süttis aga Antsla vallas Vaabinas sauna korstna ümbruses vahelagi. Päästjad avasid kustutamiseks lae tarindeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles