Alex Lepajõe: kui kaua peavad veel kestma koolikorvpalli piinad Võrumaal?

, lapsevanem
Copy
Alex Lepajõe
Alex Lepajõe Foto: Arvo Meeks

Mõne nädala eest peeti Antsla gümnaasiumis Võru maakonna koolide 4.–7. klasside poiste meistrivõistlused korvpallis. 21 Võrumaa üldhariduslikust koolist oli võistlustel sedapuhku esindatud ainult viis: Antsla, Värska, Varstu, Puiga ja Kuldre. Kuuest gümnaasiumist oli aga kohal ainult kaks: korraldaja Antsla muidugi ja Värska gümnaasium, kel tükk maad tulla.

Kuhu jäid poole lähemal asuva Võru linna koolid? Miks ei ilmunud kohale näiteks võistlejaid Võru Kreutzwaldi koolist, kus orkestri saatel avati 2019. aastal 160 227 eurot maksma läinud korvpalli väliväljak? Või miks ei ilmunud võistlustele esindust hiljuti hiigelsummaga üles vuntsitud ja mullu aasta kooli tiitliga pärjatud Võru gümnaasiumist? Kuhu jäi Võrumaa korvpalli kunagine au ja uhkus Parksepa gümnaasium? Samuti otsast lõpuni renoveeritud Võru Kesklinna kool?

Tekib küsimus, millega mõne kooli uhketel parkettpõrandatel peale rahvatantsu tegeletakse. Kas mõne õppeasutuse kehalise kasvatuse õpetajad ei suuda nelja aastakäigu seast viit-kuut poissi vähemalt ühe käega põrgatama ja korvi suunas viskama õpetada? Või kui nii pole, miks ei käida võistlemas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles