Valgas austati pikaaegset kultuurielu eestvedajat

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valga pikaaegne kultuurispetsialist Merce Mäe suundub pensionile.
Valga pikaaegne kultuurispetsialist Merce Mäe suundub pensionile. Foto: Valga vallavalitsus

Eile saadeti Valga kultuurikeskuse galeriis suure südamlikkuse ja soojade sõnade saatel väljateenitud puhkust nautima Valga linna ja valla toimekas kultuurivedur Merce Mäe. Õhkkond oli ülev ja pidulik, ilusate mälestuste valguses paraku veidi nukkergi.

Meenutati ühist algust enam kui kolmkümmend aastat tagasi samas majas, aga ka koos töötatud aastate jooksul ette tulnud naljakaid seiku ning eriliselt meelde jäänud hetki. Pühendumust, millega Mäe kultuurivankrit on vedanud, märkisid aga eriliselt ära kõik sõna soovinud.

Kolleeg Ülle Juht Valga kultuurikeskusest heade sõnadega kokku ei hoidnud. «On inimesi, kes tulevad ja lähevad. On inimesi, kes jäävad. Merce Mäe on jätnud maha jäljed, mis jäävad. Ning see on sügavat kummardust ja austust väärt!» Nii nagu teisedki kohalolijad, iseloomustab Juht kolleeg Mäed ülivõrdes: alati rõõmsameelne, lihtne, siiras, südamlik, kohusetundlik, suurepärane ja vägev naine – selline on Merce Mäe!

Praegune Valga vallavolikogu esimees Lauri Drubinš on aastaid Valgas noorsootöö ja kultuurieluga tihedalt seotud olnud ning Merce Mäega rohkelt ühiseid mälestusi kogunud. Ka tema märkis, et Mäe-taolise pühendunud kultuuriinimesega koos töötada on suur rõõm ja au.

Vallavanem Monika Rogenbaum tänas samuti tehtud töö eest ja soovis edaspidiseks vaid parimat. «Suure austuse, imetluse ja tänutundega vaatame Valgas tagasi Sinu tehtud tööle. Need aastakümned kultuuripõllu kündmist tähendavad, et kingad, kuhu järeltulijatel tuleb astuda, on tõesti suured,» märkis vallavanem.

«Loodan, et oled meile veel mõnda aega toeks nõu ja jõuga, kuid arusaadavalt ja väga oodatult saavad edaspidi kõige enam Sinu ajast ja tähelepanust osa lapsed ja lapselapsed. Hea Merce, tänan südamest Valgas armastuse ja hoolega tehtud kultuuritöö eest ning soovin Sulle kõikide Sinu soovide täitumist,» lisas Monika Rogenbaum.

Merce Mäe on enam kui kolmekümne Valgas töötatud aastaga saanud iseenesest mõistetavalt kohaliku kultuurielu üheks tugisambaks. Ta märkis, et selle aja jooksul on olnud ametis kümme linnapead-vallavanemat ning suur hulk allasutuste juhte, kellega on tulnud koostööd teha ja kellest sõltuda – heas mõttes muidugi.

«Tänan kõiki! Nii teid, kes olete kohale tulnud, kui ka neid, kes erinevatel põhjustel ei saanud seda teha. Suur rõõm on olnud teiega koos töötada ja olen ääretult õnnelik, et olen saanud seda teekonda teiega jagada,» ütles Mäe.

Pidulikul tänusündmusel pakkusid muusikalist valikut oma repertuaarist Vanemuise ooperisolistid sopran Merle Jalakas ja bariton Jaan Willem Sibul, keda klaveril saatis pianist Ele Sonn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles