Kagunurka jääb üks riigi regionaalne talitus

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kagu-Eesti talituse juhiks saab senine Valga talituse juhataja Tõnis Lass.
Kagu-Eesti talituse juhiks saab senine Valga talituse juhataja Tõnis Lass. Foto: Arvo Meeks

Rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna senise 15 talituse asemel jätkub uuest aastast töö maakonnapõhiselt seitsmes piirkonnas. Põlva, Valga ja Võru maakonna ehk Kagu-Eesti talituse juhiks saab senine Valga talituse juhataja Tõnis Lass.

Talituste reorganiseerimine tulenes vajadusest muuta osakonna tegevus tõhusamaks ning tõsta pakutavate teenuste kvaliteeti, teatas rahandusministeerium.

Riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnul on olemasoleva struktuuriga töötatud haldusreformijärgselt üle kolme aasta. «Talitusejuhid on tubli töö tulemusena taganud kõigi maavalitsustest üle tulnud ülesannete täitmise, samas on mõned tegemised jõudnud ka oma loogilise lõpuni,» sõnas minister. «Oleme lõpetanud toimetamise maavalitsustest alles jäänud varadega ja arhiivide korrastamisega ning oluliselt on vähenenud juhtimise funktsioon.»

Seoses uuendustega asub ametisse ka mitu uut talituste juhti. «Talituse juhi üheks suuremaks plussiks on kohalike olude ning inimeste tundmine, mis esindab riigi ülesannete rakendamisel maakonna tasandi vaadet ja suundi,» märkis Aab.

Juhid valiti ametisse avalike konkursside kaudu ja kokku laekus 44 avaldust. Vaid konkurss Virumaa talituse juhi kohale luhtus ning lähiajal kuulutatakse välja uus, seni tegelevad erinevate küsimustega kohapealsed ametnikud.

Talitused alustavad uue struktuuri alusel tööd 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles