Põlva-Reola teel hukkus autode kokkupõrkes 70-aastane mees

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Foto: Madis Veltman

Neljapäeval kell 16.28 teatati raskest liiklusõnnetusest Tartumaal Talvikese külas Põlva-Reola maantee 24. kilomeetril. Esialgsetel andmetel sõitis seal Volkswagenit juhtinud mees tagant otsa paremale teeserva pargitud sisse lülitatud ohutuledega veoauto haagisele.

Volkswagenit juhtinud 70-aastane mees sai avariis paraku sedavõrd raskelt viga, et hukkus sündmuskohal. Peale juhtide rohkem inimesi õnnetuse hetkel autodes ei olnud ning keegi rohkem viga ei saanud, teatas politsei.

Õnnetus juhtus sirgel teelõigul, kus lubatud suurim piirkiirus on 90 km/h. Praegu on teada, et mõlemad sõidukid olid tehniliselt korras, ka vastasid nõuetele rehvid. Kas õnnetuse võis tingida Volkswagenit juhtinud mehe terviserike või midagi muud, on veel selgitamisel.

Tartu avariikorrapidaja Agnes Tilkson ütles, et praegu on raske täpselt öelda, mis traagilise avarii põhjustas, aga talvised teeolud nõuavad eriti suurt tähelepanu ka kogenud autojuhilt.

«Talvel libedaga pikeneb oluliselt sõiduki pidurdusteekond ning seetõttu on äärmiselt oluline eessõitva masinaga turvaliselt pika pikivahe hoidmine. See võimaldab õigeaegselt reageerida ka juhul, kui eessõitja järsult pidurdab,» ütles Tilkson.

Raske avarii kõigi täpsemate üksikasjade selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Sel aastal on Eestis liiklusõnnetustes hukkunud 55 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles