Ettevõtjad ootavad uuelt aastalt suuremat stabiilsust

Copy
Pagaritööstuse Lõuna Pagarid juht Margus Lepik loodab, et uuel aastal jääb energiahind stabiilseks. See võimaldaks paremini firma tulevikku puudutavaid otsuseid teha.
Pagaritööstuse Lõuna Pagarid juht Margus Lepik loodab, et uuel aastal jääb energiahind stabiilseks. See võimaldaks paremini firma tulevikku puudutavaid otsuseid teha. Foto: Tiit Loim

Kuna eelmise aasta lõpp tõi oluliste hindade kiire tõusu, loodavad kohalikud ettevõtjad alanud aastalt ebakindluse vähenemist, mis võimaldaks mõistlikumalt tulevikuplaane teha.

Põlvas tegutseva pagaritööstuse Lõuna Pagarid juht Margus Lepik sõnas, et stabiilsus on peamine, mida oodata. Seda põhiliselt just energiahindades. «Praegu on väga keeruline prognoosida, mis tootmiskuludega uuel aastal saab ja milliseks nii toorme kui energia hinnatõus ja sellest tulenevad transpordi ning kõigi teiste hindade tõusud võivad kujuneda. Praegu võib energia hind päevade, tundide, kuude lõikes hüpata kordades. Majandusarvestus on ebastabiilses olukorras päris keerukas.»

Kuidas stabiilsust tagada, on Lepiku sõnul raske öelda. Näiteks kas või ühe laiema lahendusena välja käidud idee vähendada energia käibemaksu tootmisettevõtetele olukorda tema hinnangul suurt ei muudaks. Samamoodi pole Lepiku sõnul sellises olukorras ettevõtete heaks kuigi palju teha omavalitsusel. «Küll aga mõjutaks selline otsus lõpptarbijat,» lausus Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles