Nublu andur aitas ära hoida enesetapu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Suitsu- ja vingugaasiandur. Foto on illustratiivne.
Suitsu- ja vingugaasiandur. Foto on illustratiivne. Foto: G4S

Möödunud ööl andis Valgamaa eramus häire Nublu suitsu-ja vingugaasiandur. Kuna G4Si juhtimiskeskus kontaktisikutega ühendust ei saanud, saadeti häire põhjust välja selgitama patrullekipaaž.

Veidi hiljem, kui patrull juba teel oli, saadi eramu peremehega ühendust ning telefonis oli kuulda anduri sireeni töötamist. Mehele edastati info vingugaasi häirest, millele mees vastas, et perenaine oli üritanud sassis suhete tõttu endalt elu võtta. Peremees oli juba ka politseile ja kiirabile juhtumist teatanud.

Kohale jõudes suheldi pererahvaga, perenaisele teostati meditsiinilist kontrolli ja tuulutati suitsu täis eluruume.

"Juhtunu kohta lisateavet hankinud turvatöötajale väitis peremees, et tema oli maganud eraldi toas ja perenaine oli sihilikult ahju siibri enne õiget aega sulgenud, et endalt elu võtta," ütles G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul.

Esmase info kohaselt vahejuhtumis keegi tervisekahjustusi ei saanud.

Ühtlasi tuletab turvafirma meelde, et kui varasemalt oli vingugaasiandur kohustuslik nendes eluruumides, kus on korstnaga ühendatud gaasiseade, siis alanud aastast on andur kohustuslik ka kõikides nendes kodudes, kus on tahkeküttel töötav ahi, pliit, kamin või katel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles