Politsei sai aastavahetusel Lõuna-Eestist mitu veidrat väljakutset

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Enamik aastavahetusel politseile tehtud väljakutsetest oli seotud alkoholi tarvitanud inimestega. Foto on illustratiivne.
Enamik aastavahetusel politseile tehtud väljakutsetest oli seotud alkoholi tarvitanud inimestega. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Töine aastavahetus tõi politseile ka kõiksugu kummalisi väljakutseid, neid tuli Lõuna-Eestistki.

Näiteks sai politsei teate, et Võrumaal pööras 41-aastane poeg tülli oma emaga. Seda põhjusel, et poeg oli joobes peaga püksi lasknud ning kui ema käskis püksid ära vahetada, sai mees tema peale tigedaks. Patrulli saabudes ei olnud mees ikka veel pükse kuivade vastu vahetanud ning et mees ründas ka politseinikke, viidi ta kainenema, vahendas Lõuna prefektuur.

Valgamaalt tuli aga väljakutse, et oleks vaja korrakaitsjate abi, kuna kupli vahelt tilgub vett. Helistajale anti mure lahendamiseks õige kontakt.

Politsei sai teate ka mehelt, kes ärkas kuskil hoovis. Ta ei teadnud, kuidas sinna sai. Ei teadnud isegi, mis linnas ta on, aga arvas, et kuskil Tallinna külje all. Politseile näitas infosüsteem helistaja asukohaks aga hoopis Võrumaad. Selgus, et mees oli kangete jookidega üle pingutanud ning ärgates ei saanud aru, et on Võru vallas omaenda koduhoovis. Patrulli saabudes tuli mees politseinikele värava peale vastu, tundis oma kodu ära ja vabandas arusaamatuse pärast.

Politsei sai ka teate, et Põlvas kutsus mees aastavahetuseks külla ühe sõbra, kes läks napsitamisega hoogu, urineeris korteriomaniku voodi täis ja keeldus soojast sängist lahkumast. Patrull viis üleannetu külalise kainenema.

Valgamaalt tuli ühel hetkel teade, et Tõrva suunas kõnnib sõiduteel eakas mees, kes ei leia kodu üles. Patrull sai kiirelt aru, milles mure. Nimelt oli mees Lätist Eestisse ekslema sattunud, mistõttu ei tundunudki ükski maja ega tänav talle tuttav. Läti politsei viis mehe koju.

Politsei sai veel teate, et Võrus võttis naine mehelt autovõtmed käest, et ta joobnuna sõitma ei läheks. Mees helistas päev hiljem politseile, et ega ta tahagi sõitma minna, aga tunneb muret, et äkki naine ei lukustanud auto uksi ja tema nüüd ka uksi lukku panna ei saa, sest võtmed on ju naise käes. Ta palus politseid kohale, et see küsiks naiselt võtmed, siis saab autouksed lukku panna. Politseinik pakkus, et mees võiks auto juurde minna ja katsuda lingist, kas on siis uksed lahti. Uksed olid lukus.

Kordi ja kordi helistas politseisse joobes Põlvamaa mees, kes ütles, et on väsinud oma ema pärast helistamast ja kui ema on surnud, siis on surnud. Mees muudkui ropendas, ajas seosetut juttu ja katkestas kõne. Siis helistas jälle uuesti. Politsei selgitas, et tema emaga oli kõik korras, aga ta oli lihtsalt poja numbri blokeerinud, sest ei soovinud pidevalt helistava purjutajaga suhelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles