Telesarja kangelaste kodus käisid kontvõõrad (1)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Perekond Jürgenson
Perekond Jürgenson Foto: TV3

Uue telesaate «Imikuga metsas» peategelaste koduhoovis asuvates hoonetes Otepää vallas käisid ööl vastu kolmapäeva võõrad.

«Kolada meie kõrvalhoonetes ja jätta kõik uksed pärani, ma ei mõista. Ja miks oli vaja maja uks ja köögi uks lahti teha ja lahti jätta?» pahandas perekonna pea, kogenud matkamees Tõnu Jürgenson.

«Täitsa saan aru, et meid taheti oma silmaga näha. Aga oleks võinud külla tulemise ikka eelnevalt kokku leppida. Oleksime teadnud oodata, pannud kannu tulele, kohvi keetnud, küll oleks midagi ka lauale pannud. Saanud siis istuda ja mõnusalt juttu vesta,» lisas Jürgenson.

Kõige rohkem olnud mehel kahju aga sellest, et kogu tema teisipäevane kütmine oli kutsumata külaliste tõttu nagu maha visatud. «Meil, jah, külm ei hakanud – oleme karastunud ja harjunud igal ajal õues magama –, aga lihtsalt küttepuudest kahju, mille soojus nüüd raisku läks.»

Perepea andis öistest külalistest teada ka kohalikule konstaablile. «Kuna midagi meeneks ega suveniiriks kaasa ei võetud, siis turvakaamera video jätsin hetkel pilve.»

Jürgenson kinnitas Lõuna-Eesti Postimehele, et tal pole aimugi, kes hoonetes käia võis, ka politseil polevat veel kahtlusaluseid. Küll aga ollakse valmis ise oma kodu ja vara kaitsma. «Naabrid juba võtsid ühendust ja hakkame omakaitse üksust komplekteerima,» lisas ta.

TV3s sel nädalal alustanud uue dokumentaalsarja «Imikuga metsas» keskmes on lisaks Tõnu Jürgensonile tema kaasa Sindia ja laps Tarko Torm, kes sidunud oma elu looduse ja metsaga.

Paljudele matkasõpradele on perepea tuntud seetõttu, et tal oli riigimetsa majandamise keskuse (RMK) kodulehel veerg «Tõnu Jürgenson soovitab», kust saadi hüva nõu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles