Võru kool korraldab taas vaktsineerimispäeva

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Suvine vaktsineerimispäev Võru gümnaasiumis
Suvine vaktsineerimispäev Võru gümnaasiumis Foto: Kristina Pihlapuu

Neljapäeval, 13. jaanuaril kella 10-16 korraldavad Võru gümnaasium ja Qvalitas Arstikeskus suure vaktsineerimise päeva. Kohale saab tulla eelregistreerimata.

Vaktsineerimine toimub Võru gümnaasiumis: Kaasa tuleb võtta kehtiv isikut tõendav dokument. Alaealine (12-17-aastane) peab tulema koos vanema või seadusliku esindajaga. Vaktsineeritakse Pfizeri-BioNTech ja Moderna vaktsiiniga. Võimalik on saada esimene doos, teine doos või tõhustusdoos.

Vaktsineerimise päev on koolijuht Karmo Kurvitsa sõnul vajalik, sest tõhustusdoosi saanute osakaal Võrumaal on Eesti maakondadest üks väiksemaid. «Võru gümnaasium on töötajate ja õpilaste vaktsineeritusega heas seisus. Näiteks 100% töötajatest omab COVID digitõendit ja 71% töötajatest on teinud tõhustusdoosi. Kool loodab, et ka õpilased kasutavad võimalust ja lasevad teha endale tõhustusdoosi. Nii saame hoida kooli võimalikult kaua ja paljudele turvaliselt avatuna,» lisas ta.

Enne vaktsineerima tulemist on soovitatav kasutada koroonakaitsekalkulaatorit. See annab vastuse vaktsineerimiskuuri staatuse, kehtiva tõendi ning järgmise vaktsineerimise soovitusliku kuupäeva kohta lähtuvalt vaktsineerimiskuuri läbimisest ja haigestumisest enne vaktsineerimiskuuri või selle ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles