Tööturul napib spetsialiste ja oskustöölisi

LEPM
Copy
Lõuna-Eesti haiglas praktikal olnud arstitudengid Iris Ivan ja Andri Teesalu.
Lõuna-Eesti haiglas praktikal olnud arstitudengid Iris Ivan ja Andri Teesalu. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Tööportaali CVKeskus teatel oli mullu Eesti tööturul suurim väljakutse üles leida erinevate valdkondade oskustöölisi ja tippspetsialiste ning küsimus on kesksel kohal ka 2022. aastal.

Näiteks on tööandjatel keeruline leida õpetajaid, arste, psühholooge, logopeede, farmatseute, tarkvaraarendajaid ja -insenere, autotehnikuid ja autoremondilukkseppasid, mehhatroonikuid, keevitajaid, elektrikuid, objektijuhte, projekteerijaid, arhitekte ning geodeete, teatas tööportaal.

CVKeskuse statistika näitab, et 2021. aastal vaadati tööpakkumisi kokku rekordiliselt pea 40 miljonit korda ning populaarseimatele tööpakkumistele kandideeris rohkem kui tuhat töövõtjat.

Tööportaali andmetel tekitasid töövõtjates 2021. aastal kõige suuremat huvi kaupluse sekretäri, komplekteerija ning andmesisestaja ametikohad, kus kõige populaarsematele tööpakkumistele kandideeris rohkem kui tuhat inimest.

Populaarsed ametikohad olid ka turundusassistent, sotsiaalmeedia spetsialist, klienditeenindaja, reisikonsultant, kontoriassistent, laotöötaja, müügikonsultant, raamatupidamisassistent, administraator, teenindusjuht ja poetöötaja, kus menukaimatele tööpakkumistele kandideeris rohkem kui pool tuhat töövõtjat. Veel olid tahetud ametid kuller, ostuassistent, logistik ja personalispetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles