Laulupeonäitus alustab oma tuuri Tõrvas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Seni on väljapanekut näinud vaid pealinnas.
Seni on väljapanekut näinud vaid pealinnas. Foto: Mats Õun/Rahvakultuuri Keskus

Eesti maakondades hakkab ringi liikuma fotonäitus «Laulupeo teekond läbi aja». Esimene peatuspaik on Tõrva, kus väljapanek avatakse 15. jaanuaril.

Näituse koostas ajaloolane Jaak Juske koostöös fotomuuseumi ning Tallinna kultuuri- ja spordiametiga. Näha saab üldlaulupidude rongkäikude fotosid aastatest 1896–2014. Ekspositsioon koosneb 72 suurest, 2 x 2,5-meetrisest tahvlist, millel pildid koos vastava tekstiga.

2019. aastal oli näitus väljas Tallinnas Vabaduse platsil (fotol). Seejärel rändas väljapanek tantsupeomuuseumi. «Kui Angela Arraste ja Ülo Luht tantsupeomuuseumist meile rääkisid, et otsivad pesa näitusele, mis neile oli usaldatud, olime meeleldi valmis koostööd tegema,» rääkis rahvakultuuri keskuse direktor Kalle Vister.

«Nüüd saame selle suurema auditooriumi ette viia. Selline ajalooline pool on oluline ja fotod väga huvitavad kõigile vaatamiseks,» märkis Angela Arraste.

Fotode tarvis tuli tellida metallkarkassid ning otsida uhkele näitusele väärilised asukohad. «Meie kommunikatsioonijuht Kaja Liivak pakkus välja, et näitus võiks lisada silmailu hiljuti valminud keskväljakutele. Olen sellega väga nõus ja soovin, et fotonäitus jõuaks igasse maakonda. Kindlasti on keskväljakute kõrval ka teisi kohti, kuhu selline väärikas mälestuste pank sobiks,» lisas Vister.

Tõrvast rändab näitus Otepää valda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles