Kagueestlased osalevad rahvaloendusel loiult

Sten Mahov
Copy
Rahvaloenduse projektijuhi Liina Osila sõnul on loenduse valim piisav, et saada usaldusväärseid andmeid nii omavalitsuste kui kogu Eesti kohta tervikuna.
Rahvaloenduse projektijuhi Liina Osila sõnul on loenduse valim piisav, et saada usaldusväärseid andmeid nii omavalitsuste kui kogu Eesti kohta tervikuna. Foto: Statistikaamet

Võru-, Põlva- ja Valgamaa on läinud aasta lõpus alanud rahvaloendusel osalemise aktiivsuselt Eesti keskmisega võrreldes pigem tagapool.

Loenduse projektijuht Liina Osila sõnas, et läinud nädala andmete põhjal oli Eesti keskmine vastamismäär 15+ vanuste hulgas 8,1 protsenti. Aktiivsemad vastajad on olnud Tartu-, Harju-, Järva- ning Hiiumaal – seal on vastamisprotsent 9–11 vahel. Põlvamaal oli see 8, Võrumaal 7,5 ning Valgamaal 6,6 protsenti. «Üldiselt on vastamismäär 15+ elanikkonna hulgas üsna sarnane ja vahed väga väikesed.»

Kõikidest valimisaadressidest aga on 17 protsenti selliseid, kus vähemalt üks inimene on vastanud. Põlvamaal on niisuguseid 15,5 protsenti, sama näitaja on Võrumaal 12,4 ja Valgamaal 12,9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles