Raamatukogude aasta algab üleriigilise ühislugemisega

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Made Luiga ehk Mudlumi teos «Mitte ainult minu tädi Ellen» oli mullu enim laenutatud teos, mis mõeldud täiskasvanutele.
Made Luiga ehk Mudlumi teos «Mitte ainult minu tädi Ellen» oli mullu enim laenutatud teos, mis mõeldud täiskasvanutele. Foto: Madis Veltman

Tänavune aasta on Eestis kuulutatud raamatukogude aastaks. See algab 12. jaanuari keskpäeval. Siis loetakse üle-eestiliselt raamatukogudes ette möödunud aastal enim laenutatud Eesti autori ilukirjanduslikku teost täiskasvanutele. Sellise au osaliseks saab Mudlumi «Mitte ainult minu tädi Ellen».

On aga ka neid raamatukogusid, kus loetakse ette mullu enim laenutatud lasteraamatut Eestis. See on Piret Raua «Tobias ja teine b». Valiku teevad raamatukogud eelkõige oma külastajate põhjal.

Raamatukogude teema-aasta projektijuht Liina Valdre täpsustas, et Mudlumi teost laenutati 2021. aastal kokku 3571 korda ning Piret Raua lasteraamatut 4335 korda.

Aktsiooni saab jälgida otseülekandes veebi kaudu Tarvastu raamatukogust, kuhu on lubanud osalema tulla ka kultuuriminister Tiit Terik. Teine võimalus on üritusest osa võtta kodukoha raamatukogus.

«Peale 12. jaanuari toimub raamatukogudes üle Eesti sadu, kui mitte tuhandeid üritusi. Tegevusel saab silma peal hoida spetsiaalselt teema-aastaks loodud veebilehel, mille kalendrit raamatukogud kogu aeg infoga täiendavad,» kõneles Valdre.

Eestis tegutseb kokku üle 800 rahva-, kooli-, teadus- ja erialaraamatukogu, millest 521 on rahva-, 315 kooli- ning 39 teadus- ja erialaraamatukogud. Iga teine Eesti elanik on raamatukogu lugeja ning aastas tehakse 13 miljonit laenutust, ligi seitse miljonit raamatukogu külastust ja üle kaheksa miljoni virtuaalkülastuse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles