Läti pikendab omikroni tõttu eriolukorda veebruari lõpuni

LEPM
Copy
Läti kiirabi. Foto on illustratiivne.
Läti kiirabi. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane

Läti pikendab koroonaviiruse omikrontüve laia leviku tõttu eriolukorda 28. veebruarini, teatas Läti valitsus, kiites heaks seadusmuudatuse.

Tervishoiuministeeriumi esitatud muudatusettepanekus öeldakse, et epidemioloogilisi turvameetmeid tuleb jätkata, et takistada nakkuse kiiret levikut.

COVID-19 omikron läks maailmas ja Euroopa Liidus liikvele 2021. aasta lõpus ning nüüdseks on see saanud mitmes riigis valdavaks.

Euroopa Liidus oli uute koroonajuhtude arv 2. jaanuariks eelmise aasta 3. detsembriga võrreldes kahekordistunud, kuid näiteks Taanis oli neid viis ning Suurbritannias ja Prantsusmaal neli korda rohkem.

Lätis oli 2. jaanuari seisuga registreeritud 644 omikronijuhtumit, mis näitab, et nakkusjuhtude arv hakkab lähemal ajal kiiresti kasvama, ütles tervishoiuministeerium.

Omikron ei põhjusta nii rasket haigust kui koroonaviiruse deltaüvi, aga vaktsiinid mõjuvad talle vähem. Ja kui nakatunuid on väga palju, satuvad ohtu vaktsineerimata inimesed ja haiglates võib tekkida taas ülekoormus, seletas ministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles