Vaktsineerimata haiglatöötajad jäävad Lõuna-Eestis esialgu ametisse

Sten Mahov
Copy
Kui teistes Kagu-Eesti suuremates haiglates vaktsineerimata töötajatele aastalõpupreemiat ei makstud, siis Valga haiglas said erinevas suuruses boonusraha kõik.
Kui teistes Kagu-Eesti suuremates haiglates vaktsineerimata töötajatele aastalõpupreemiat ei makstud, siis Valga haiglas said erinevas suuruses boonusraha kõik. Foto: Arvo Meeks

Ehkki Lõuna-Eestis maakonnakeskuste haiglad vaktsineerimata töötajatega lepinguid massiliselt lõpetama ei asu, otsustati neist kahes kaitsepookimata personalile aastalõpupreemiat mitte maksta. Säärane käik põhjustas töötajate seas küll rahulolematust, kuid kasvatas haiglate sõnul vaktsineeritute hulka.

Valga haigla 384 töötajast on koroona vastu vaktsineerimata 24, enim on kaitsepookimata inimesi abipersonali ning hooldustöötajate seas. Kahel mittevaktsineeritul on ette näidata ka arstitõend. «Kuna vaktsineerimine on teaduslikult tõestatud efektiivne vahend, saamaks jagu rasketest haigustest, siis loomulikult võiks protsent kõrgem olla. Rahule võib jääda, kui jõuame 99 protsendini,» lausus Valga haigla juhataja Apo Oja.

Kui mõnigi Eesti haigla teatas aasta lõpul, et lõpetab käesolevast aastast lepingu nende töötajatega, kel vaktsineerimistõendit ette näidata pole, siis Valgas nõnda ei toimita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles