Elu näinud maamees: varsti hakkad otsast virisema küll (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Jaan Pulga elutuba valgustab kolme pirniga lamp, mille mees toast väljudes ikka ära kustutab.
Jaan Pulga elutuba valgustab kolme pirniga lamp, mille mees toast väljudes ikka ära kustutab. Foto: Arved Breidaks

Võrumaal Varstu aleviku servas mansardkorrusega majas elav Jaan Pulk (74) sai detsembri eest tavatult krõbeda, 123-eurose elektriarve, mille väntasid muidu säästlikule mehele kokku enam kui kümme valgustipirni, paar külmikut, veeboiler ja tuhkru peletamiseks kanalas ööpäev läbi põlev säästulamp.

«Kunagi naersime nende üle, kes elektrit ei kasutanud. Mis nad vaevad ennast? See oli veel paar-kolm aastat tagasi, [kui mulle öeldi] et pane põrandaküte, muidu jalad külmetavad. No ei külmeta! Mul jalad ei külmeta, kuigi siin on halvad [põranda]lauad. Olen end kõige paremini tundnud maapõranda peal. See oli kadunud Kõivu Madise pärustalus – võtsin jalad paljaks ja mul ei ole nii head tunnet kunagi olnud.»

Pulk elab koos pojaga vanaisale kuulunud talumajas Varstu aleviku veerepealsel Põllu tänaval kolmandat aastat ning on vahepeal tühjalt seisnud maja jõudumööda korrastanud. Praegugi käib tema metsas palgitegu, mille eest saadavast rahast loodab Pulga Jaan, nagu teda Võrumaal paremini tuntakse, soojustada maja ning rajada keldri, mis laseks ühe külmiku vooluvõrgust välja tõmmata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles