Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mullu sai auhinna ka Kristi Põldvee.
Mullu sai auhinna ka Kristi Põldvee. Foto: Arvo Meeks

Aastaringi auhinnad leiavad taas omaniku

Valga vallavalitsusele saab 5. veebruarini esitada ettepanekuid, kes võiks tänavu saada Valga valla aastaringi auhinna.

Auhinnaga tunnustatakse aasta jooksul silma paistnud, eeskujuks olnud või vallaelanike heaolu parandanud ning tähelepanu pälvinud isikuid, kollektiive, mittetulundusühinguid, asutusi ja ühendusi.

Ettepanekuid võivad teha kõik isikud ja Valga vallas tegutsevad asutused ning organisatsioonid. Need tuleb esitada kirjalikult ja vabas vormis vallavalitsuse posti- või e-posti aadressile ning peavad sisaldama andmeid isiku või organisatsiooni kohta, ülevaadet kandidaadi tegevusest ja argumenteeritud hinnangut.

Auhinnad antakse kätte veebruaris kontsertaktusel. LEPM

Valgas saab vaktsineerida ka kaubanduskeskuses

Jaanuaris saab Valgas ennast koroonaviiruse vastu vaktsineerida ka Rimi kaubanduskeskuse teisel korrusel. Saadaval on kõik koroonavaktsiinid ning teha saab nii esimest, teist kui tõhustusdoosi, teatas Valga vallavalitsus.

Vaktsineerida saab veel täna, 18.-19. jaanuaril ja 21. jaanuaril kell 15–20 ning 15.-16. jaanuaril ja 22.-23. jaanuaril kell 10–17.

Endiselt on teisipäeviti, neljapäeviti ja laupäeviti avatud ka Valga haigla vaktsineerimiskabinet. LEPM

Taageperas näeb Eestisse kolinud kuubalase töid

Tõrva vallas Alal asuvas Taagepera raamatukogus on kuu lõpuni avatud Ruber Velize näitus «Something More to Look at».

Veliz õppis Kuubas San Antonio de los Bañose linnas Eduardo Abela nimelises kunstiakadeemias maalikunsti, skulptuuri, gravüüri ning anatoomilise ja kunstilise joonistamise erialal. Eestisse tuli ta Kuuba muusikalise rühma lauljana. Nüüd elab Veliz Tallinnas ja on pühendanud oma elu maalikunstile ja muusikale.

Tööde teemad, vormi, värvi, piirjooned ja kompositsiooni ammutab kunstnik muu hulgas unenägudest, üritades tabada, illustreerida ja jäädvustada oma maalides salajasi soove ja spontaanseid kujutelmi sellest maailmast. LEPM

Tõrvas saab tutvuda sürrealismiga

Tõrva linnaraamatukogus saab 28. jaanuarini vaadata Ken Haaveli sürreaalset näitust «Surreal World». Näitusel on võimalik tutvuda 12 fotomanipulatsiooni tehnikas loodud tööga. Fotomanipulatsioon kujutab endast fotode kokkusegamist.

Ken Haavel on sündinud ja kasvanud Viljandis. Pärast gümnaasiumi lõpetamist õppis ta Kuressaare ametikoolis teabegraafikuks, praegu elab ja tegutseb Tallinnas. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles