Linn soovib päevahoiu ehitusse kaasata ka valla

Sten Mahov
Copy
Võru ablinnapea Sixten Silla sõnul ootab linn Punamütsikese lasteaia uue hoone ehitamiseks kaasrahastust Võru vallalt.
Võru ablinnapea Sixten Silla sõnul ootab linn Punamütsikese lasteaia uue hoone ehitamiseks kaasrahastust Võru vallalt. Foto: Sten Mahov

Ülejärgmiseks aastaks on Võru linnal plaanis Punamütsikese lasteaia väsinud hoone lammutada ning asemele ehitada uus. Tegemistesse soovitakse kaasata ka Võru vald, paraku oleks küsitud kaks miljonit eurot vallale liiga koormav.

Kreutzwaldi kooli kõrval asuvas 1976. aastal valminud Punamütsikese hoones ei ole piisavalt pinda tänapäevastele nõuetele vastavatele rühmaruumidele, mistõttu otsustas Võru linn hoone renoveerimisest loobuda ning 2023. aastaks täiesti uue ehitada. Ehkki linn on varem suutnud oma raha ning riigi toetuse abil kapitaalselt või osaliselt uuendada kaks linna lasteaeda – Sõleke ning Päkapikk –, uue hoone ehitamiseks raha ei jätku. Et aga maakonnakeskuse lasteaedades käivate laste seas, keda on üle 700, on läbi aastate olnud 80 kuni 100 Võru valla last, otsustas linn koolieelikutele mõeldud haridusasutuse ehitamise rahastamiseks pöörduda ka valla poole.

Argumendiks vanemate allkirjad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles