Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Saverna külla rajatakse noortepark.
Saverna külla rajatakse noortepark. Foto: Kanepi vald

Otsitakse Saverna noortepargi ehitajat

Saverna külakeskuse-noortekeskuse esisele maa-alale on kavas ehitada Eestis ainulaadne noortepark. Seal hakkavad olema trikiratta- ja rulapark, trosslaskumised ja kelgunõlv, paigaldatakse ka lauatenniselaud, pallimängusein, välilava, istepingid ja tantsuplatsiala. Veel on kavas rajada paviljon, mänguväljak väiksematele lastele, jalutusrajad, lilleniit taimeõppealana, puhkeala ja infotahvlid. Paigaldatakse ka prožektorid. Haljastuses kasutatakse muu hulgas söödavate viljadega marjapõõsaid ja puid.

Pargi ehitamiseks välja kuulutatud hanke eeldatav maksumus on 667 911 eurot, teostamise tähtaeg on 20. september. Pakkumusi oodatakse 24. jaanuariks. LEPM

Välja antakse maakonna kõrgeimad autasud

Põlvamaa omavalitsuste liidule saab 5. veebruarini esitada maakonna teenetemärkide ja Põlvamaa aukirja saajate kandidaate.

Vapimärgi kui maakonna kõrgeima autasuga tunnustab liidu esimees isikuid, kes on silmapaistva töö ja tegevusega oluliselt kaasa aidanud maakonna arengule. Vapimärgiga kaasneb rahaline preemia. Põlvamaa teenetemärgiga autasustatakse isikuid, kes on aidanud kaasa maakonna arengule ja paistnud silma maakonnale olulise saavutusega.

Põlvamaa aukirjaga tunnustatakse füüsilisi või juriidilisi isikuid silmapaistvate saavutuste ja märkimisväärsete teenete eest maakonna arendamisel ning üksikisikuid silmapaistvalt eduka töö ja teenistuse või maakonnale märkimisväärsete saavutuste eest.

Kandidaate võib esitada omavalitsusliidu e-posti või postiaadressile. Ära tuleb märkida taotluse esitaja ja tema kontaktandmed, kandidaadi nimi, sünniaeg, elu- ja töökoht, kodakondsus, varem antud autasud ja teenete kirjeldus. Tunnustused antakse üle Eesti Vabariigi aastapäeva pidulikul vastuvõtul. LEPM

Räpina muuseum sai uue juhi

Alanud aastast juhib Räpina koduloo- ja aiandusmuuseumi Tiiu Marran. Varem töötas ta pikemat aega Põlvamaa arenduskeskuses, kus kirjutas ja viis ellu projekte. Muu hulgas juhtis ta selliseid algatusi nagu «Põlvamaa rohelisem märk», «Ökofestival», «Foodart». Lühemat aega töötas Marran Piiriveere Liidris, kus samuti tegeles projektidega.

Aastaid on ta osalenud maaelu võrgustike üritustel Eesti eri paigus ning aidanud Põlvamaa toidutegijaid toodanguga laatadele ja messidele. Aastatel 2015–2020 koordineeris Marran Põlvamaal avatud talude päeva.

«Omades kogemusi projektide kirjutamisel ja elluviimisel, soovin neid ka muuseumi ja piirkonna heaks rakendada, et muuseum muutuks veelgi tänapäevasemaks ja piirkonda tuleks veelgi enam huvilisi,» ütleb Marran Räpina valla kodulehel. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles