Kalli elektri tarbijad loodavad hõlpu kevadel (1)

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Pehme mööbli tootja AS Antsla-Inno juhatuse liikme Ari Juhani Lustila sõnul on mööblitööstuses elektrikulud suured: kolme tehase peale on Antsla-Inno normaalne aastane elektrikulu olnud ligikaudu 300 000 eurot.
Pehme mööbli tootja AS Antsla-Inno juhatuse liikme Ari Juhani Lustila sõnul on mööblitööstuses elektrikulud suured: kolme tehase peale on Antsla-Inno normaalne aastane elektrikulu olnud ligikaudu 300 000 eurot. Foto: Tomi Saluveer

Hinnatõus suurendas mitu korda elektri börsipaketti kasutavate ettevõtete detsembrikuiseid elektriarveid. Hõlpu loodetakse saada kevadel, mil lõpeb kütteperiood ning hoogustub ka roheelektri tootmine. Paljud ettevõtted on juba rajanud või plaanivad rajada oma päikesepargi.

Valgas lihatooteid valmistava ASi Atria Eesti juhatuse liige Olle Horm ütles, et ettevõte pole detsembrikuu eest elektriarvet veel saanud. «Kuid ma eeldan, et see tuleb kolm-neli korda suurem, kui oli aasta tagasi,» lausus ta. «Prognoosime seega, et arvel olev summa tõuseb aastataguse 80 000 pealt kahesaja-kolmesaja tuhande euro peale.»

Abi pole ka päikesepaneelidest

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles