Põlvamaal loeti Mudlumit ja Rauda

LEPM
Copy
Helje Põvvat Põlva keskraamatukogus.
Helje Põvvat Põlva keskraamatukogus. Foto: Põlva Keskraamatukogu

Põlvamaal peeti raamatukogude aasta avapäeva paljudes raamatukogudes ja koolides, kus loeti ette Eesti rahvaraamatukogudes enim loetud Mudlumi ja Piret Raua tekste.

Kell 12.12, mil aasta ametlikult algas, läksid Kaguraadio eetrisse katkendid Piret Raua raamatust "Tobis ja teine b" ja Mudlumi "Mitte ainult minu tädi Ellen", mille esitasid Põlva kooli õpilased Kadri Kamja, Miiron Olle ja Raimond Änilane (P. Raua tekst) ja Helje Põvvat (Mudlumi tekst). "Suur tänu kõigile esinejatele, eriline tänu kuulub aga

emakeele- ja draamaõpetajale Maia Punakule, kes lapsed ülilühikese ajaga suurepäraselt ette valmistas!" tunnustas Põlva Keskraamatukogu.

Põlva koolis said lapsed kuulata eespool nimetatud katkendit ja vaadata kooli huvijuhi Diana Pehki lavastust Piret Raua katkendi põhjal. Põlva gümnaasiumis luges Mudlumi

teksti väga hästi Osvald Nigola. Põlva Jakobi koolis korraldas kirjandusürituse keskraamatukogu lasteteenindus. Katkendi Piret Raua raamatust luges kultuuritöötaja Helje Põvvat, kes õige pea tõlgendas keskraamatukogus Mudlumi teksti.

Vastse-Kuuste koolis lugesid lastele Põlvamaa kirjanikud Helin Vill ja Rainer Rahasepp. Täiskasvanutele luges kohalikus raamatukogus Külli Volmer.

Kirjanik Mudlum ise luges eksklusiivselt Võõpsu raamatukogu jaoks sisse koguni kaks katkendit oma raamatust!

Toredalt ja meeleolukalt lugesid ette ka raamatukoguhoidjad ise: Ilona Oeselg-Tigasing (Veriora), Margit Õkva (Peri), Tiina Hoop (Saverna), Ene Lugamets (Himmaste), Are Nupp (Vanaküla), Evi Tiigimäe (Räpina), Tiiu Rõzova (Mehikoorma) jt. Kiidjärvel kaasas Krista Pikk oma lugejadki.

Mõneski raamatukogus võeti lugemine videosse, klippe saab vaadata raamatukogude FB-lehtdel. Raamatukogude aasta peakorraldajad Rahvusraamatukogus koondavad aga videod kõikjalt üle Eesti lähipäevadel kokku ja neidki on võimalik vaadata.

Katkendite lugemisest saavad alguse suured lugemistalgud, mille kohta tuleb teavet

õige pea.

Põlva Jakobi koolis.
Põlva Jakobi koolis. Foto: Põlva Keskraamatukogu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles