Kungla toob Valgas lavale uue muusikali

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kungla trupi eestvedaja Siiri Põldsaar on oma tegemiste eest pälvinud ka Valga Aastaringi auhinna.
Kungla trupi eestvedaja Siiri Põldsaar on oma tegemiste eest pälvinud ka Valga Aastaringi auhinna. Foto: Arvo Meeks

Valga kultuuri- ja huvialakeskuses esietendub homme Kungla muusikalitrupi uus muusikaline etendus «Rapuntsel». Lavastus on eeskuju saanud Walt Disney multifilmist ning lavasõust, mis omakorda on loodud vendade Grimmide samanimelise muinasjutu «Rapuntsel» põhjal.

Muusikalis kõlavate laulude autor on Alan Menken ning eestikeelsed laulusõnad on loonud Jaan Pehk, Uku Toomet ja Siiri Põldsaar.

Tüki peategelane Ratsur Flynn (Timmu Viilup) on tagaotsituim, aga ka võluvaim bandiit terves kuningriigis. Kui ta pärast järjekordset röövi leiab endale peidupaiga keset metsi asuvas tornis, saab mehest ootamatult... pantvang. Tema vangistaja Rapuntsel (Carol Põldsaar) on imeilus ja särtsakas piiga, kelle võluväge sisaldavad kuldsed juuksed on 20 meetri pikkused ning kes pole kunagi sellest tornist välja pääsenud.

Pealtnäha kokkusobimatu paar asub teekonnale, millel neid saadavad jäljekütist hobune Maximus (Anna-Kaisa Nõmme), Rapuntslit valvav kameeleon Pascal ning hulk röövleid, kellel on Flynni tabamiseks omad põhjused.

Etendusse on poetatud ka eriti terav pipratera.

Muusikali lavastasid Siiri Põldsaar, Ly Johanson ja Brit Marii Veri. Kunstnikutöö tegi Carol Põldsaar, kostüümid Siiri Põldsaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles