Gailiti sõbrad kohtusid kooliõpetaja kodus

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Teiste seas luges Gailiti loomingut ka Rainer Kuutma. Taamal kuulab teda majaperenaine Svetlana Oper.
Teiste seas luges Gailiti loomingut ka Rainer Kuutma. Taamal kuulab teda majaperenaine Svetlana Oper. Foto: Valdur Sepp/Otepää Vallavalitsus

Kuiksilla talu perenaise Svetlana Operi eestvedamisel leidis tema Otepää vallas asuvas kodus meeleolukas pärastlõuna samas majas sündinud kirjaniku August Gailiti 131. sünniaastapäeva puhul.

Traditsiooniliselt peeti Sangaste mõisa lähedal sündinud kirjanikku meeles tema loomingu ettelugemisega. Toomas Nipernaadi tegemisi kandsid ette ning arutlesid sel teemal kunagine Sangaste volikogu juht Rando Undrus, samuti kauaaegsed koolimehed Rudo Lilleleht ja Rainer Kuutma, vahendas Keeni ja Sangaste raamatukogude hoidja Heili Kalbri. Tsirguliina raamatukoguhoidja Tiia Pärnik tegi aga ettekande Nipernaadi prototüübi, rätsep Toomas Brauni kohta.

«Suur-suur tänu Svetlanale, kes on kirjaniku tähtpäevade tähistamise oma südameasjaks võtnud ning oma kodusoojust ja külalislahkust kutsututega jagas!» polnud Kalbri kiidusõnadega kitsi.

Õpetajaametit pidav Svetlana Oper on Lõuna-Eesti Postimehele öelnud, et ta on erakordselt õnnelik inimene: elada oma lemmikkirjaniku sünnikodus on ju pea ennekuulmatu privileeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles