Valga hakkas valesti parkijaid korrale kutsuma

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga vallavalitsuses kevadest saadik töötav korrakaitseametnik Ranno Allik on linnas välja jaganud esimesed hoiatused neile, kes pargivad kohas, kus seda teha ei tohiks. Seni veel keegi trahvi pole saanud.
Valga vallavalitsuses kevadest saadik töötav korrakaitseametnik Ranno Allik on linnas välja jaganud esimesed hoiatused neile, kes pargivad kohas, kus seda teha ei tohiks. Seni veel keegi trahvi pole saanud. Foto: Tiit Loim

Siiani sisuliselt täielikku parkimisvabadust nautinud valgalased ja linna külalised peavad nüüdsest enam tähelepanu pöörama sellele, mida näitavad liiklusmärgid. Nimelt asus vallavalitsuses tööle korrakaitseametnik, kes on välja jaganud ka esimesed hoiatused keelava märgi alla parkijatele.

Plaan linna parkimiskorda rangust tuua küpses vallavalitsuses juba 2020. aastal. Juba toona oli mure, et vallal polnud parkimiskorda, inimesed ei pidanud märkidest kinni ja see tekitas kohati ohtlikke olukordi. «Märkidest kinni ei peeta: igaüks pargib, kuhu tahab. Nad teavad, et keegi trahvi ei tee. Inimesed panevad auto lihtsalt keelava märgi alla ja takistavad kesklinnas liiklust,» kirjeldas toonane asevallavanem Toomas Peterson.

Karistada ei soovita

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles