Veeavarii tõi esile tehnilised puudujäägid

Tiit Loim
, reporter
Copy
Veeavarii. Foto on illustreeriv.
Veeavarii. Foto on illustreeriv. Foto: Marko Saarm

Läti piirilinnas Valkas juhtunud veeavarii tõi esile hulga probleeme mitte ainult joogiveega varustamises, vaid ka valla kommunaalameti tehnilistes vahendites.

Riia 30, 30a ja 25a elavad valkalased pidid mõnda aega elama ilma veeta. 24. detsembri hommikul langes veesurve majas järsult. Selgus, et süüdi oli Riia 25 majas juhtunud peaveevärgi avarii. Õhtul varustati elanikke viieliitriste joogiveepudelite ja tualettruumides kasutamiseks mõeldud veega. Veevarustuse katkestas madal õhutemperatuur, mille tõttu toru külmus. Mõnda aega toodi vett igal hommikul ja õhtul kohale, vahendas Põhja-Läti ajalehe Ziemellatvija veebitoimetaja Oskars Morozovs.

Valka kihelkonnaduuma esimees Vents Armands Krauklis tõdes, et kõik selliste õnnetuste ärahoidmiseks vajalikud detailid ei saa kunagi paika. Seetõttu ei saa probleeme alati ka kiirelt lahendada. Et elanikke sellistel juhtudel joogiveega kiiresti varustada, tuleb tema sõnul kommunaalameti järgmise aasta eelarves ette näha veevarustusmahutite soetamine. Samuti peavad need olema isoleeritud, et vesi talvel ei külmuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles