Uus haiglatöötaja tegeleb jätkusuutlikkusega

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Andra Villems oma töökohas Põlva haiglas
Andra Villems oma töökohas Põlva haiglas Foto: Põlva haigla

Põlva haiglas on nüüd uus, jätkusuutlikkuse spetsialisti ametikoht. Sellel alustas tööd Andra Villems.

Villemsil on taskus Põlva ühisgümnaasiumi hõbemedal ning Tallinna tehnikaülikooli Tartu kolledžis omandatud loodusteaduse bakalaureusekraad keskkonnajuhtimise erialal ja tehnikateaduse magistrikraad tööstusökoloogia erialal.

Villems hakkab tegelema töötervishoiu ja tööohutuse korraldusega, jätkusuutlike lahenduste ja protsesside väljatöötamisega ning edendama rohelise jalajälje poole liikumist.

Kuna tegemist on uue ametikohaga, tuleb tal ise olla arendaja ja suunaja. Seejuures ei tähenda uus ametikoht, et see teema oleks haiglal alles nüüd päevakorda tulnud. Lihtsalt on loodud ametikoht, kus kindel inimene saaks tegeleda nii töökeskkonna kui haigla üldise jätkusuutlikkusega.

Villems soovitab kõigil järgida tavapäraseid meetmeid (sortida prügi, üritada võimalikult palju taaskasutada, tarbida võimalikult palju oma aia saaduseid ning kohalikku toodangut, kasutada kilekoti asemel riidest kotti, vältida toidujäätmete teket, üleüldiselt mõelda oma ostud läbi ja kaaluda, kas eset on tõesti vaja, säästa elektrit jne), kuna ka väikese panuse kaudu on võimalik keskkonda hoida. Ta usub, et tähtis on keskkonnasäästlikku mõtteviisi kanda edasi lastele, et juba varasest east tekiksid keskkonda hoidvad käitumisharjumused, mida nad ka ise saaksid edasi anda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles