Hingehoidja: igatsen, et igaüks saaks enne minekut rahu

Tiit Loim
, reporter
Copy
Kuigi oma töös hingehoidjana puutub Kristi Lee kokku surma ja kannatustega, ei puudu tema sõnul tööst naeratused, sest vestlustesse jagub ka omajagu huumorit. Fotol taustal Valga nelipühi kirik, kus naine diakonina tegutseb.
Kuigi oma töös hingehoidjana puutub Kristi Lee kokku surma ja kannatustega, ei puudu tema sõnul tööst naeratused, sest vestlustesse jagub ka omajagu huumorit. Fotol taustal Valga nelipühi kirik, kus naine diakonina tegutseb. Foto: Tiit Loim

Surijad, kes saavad kõik hingelt ära rääkida, lähevad siit rahus. Sellist suundumust on täheldanud hingehoidja Kristi Lee, kelle töö on olla toeks haigetele, sealhulgas tihti ka neile, kel paranemislootust pole. «Mul on olnud nii, et poolteist tundi olen vait ja kuulan. Pärast inimene vaatab otsa, nägu läheb särama ja ütleb: nii hea oli vestelda, aitäh. Muud polegi vaja.»

Hingehoidja ametist tihti kuigi palju ei teata. «Kes sa oled, kas riidehoidja? Kui ütlen, et ikka hingehoidja, siis küsivad, et kes see on,» tuletas Lee naerdes meelde talle osaks saanud reaktsioone.

On valus ja mures inimese kõrval

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles