GALERII ⟩ Valga Jaanikese kool tähistas 45. aastapäeva

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

Eile tähistas Valga Jaanikese kool 45. aastapäeva ning pidulik sündmus sel puhul peeti Kaagjärve mõisas. Sünnipäevapeo paik ei olnud valitud juhuslikult – kunagi Kaagjärve mõisahoones tegutsenud kool oli Jaanikese kooli eelkäija.

Kooliperet olid õnnitlema ja tänama tulnud haridus- ja teadusminister Liina Kersna, Valga vallavanem Monika Rogenbaum, Valga valla koolide juhid, kolleegid võrgustiku koolidest ja teised külalised, teatas Valga vallavalitsus ühismeedias.

Jaanikese kooli direktor Jaanika Käst tänas kõiki, kes olid vaatamata keerulisele ajale kutse vastu võtnud ja kohale tulnud. Koolijuht tänas ka oma kolleege, kellega koos Jaanikese koolis töötatakse igapäevaselt selle nimel, et kõik – õpetajad ja õpilased – saaksid võimaluse õnnestuda.

Tervitussõnad ütlesid veel Liina Kersna ja Jaanikese kooli endine direktor Anne Arrak ning tunnustati koolis pikka aega töötanud pedagooge. Monika Rogenbaum tänas kooli juhtkonda ja töötajaid südamega mõtlemise ja hingesoojusega tegutsemise eest ning rõhutas, kui oluline on Jaanikese kool Valga valla jaoks.

Teater Must Kast esitas südamesse mineva muusikalis-sõnalise lavastuse, mis oli kokku seatud ühe kirja põhjal, mille oli kirjutanud Jaanikese koolis töövarjuks olnud üliõpilane. Kirja läbivaks jooneks olidki koolis päeva jooksul kuuldud laused, mis panid noore hinge nõnda kõlama, et sellest sündis liigutav teos – Kiri suure algustähega. Näitlejad Jaanika Tammaru ja Kristjan Lüüs tõid selle kuulajate ette.

Muusikaline tervitus Lizett Kästilt lisas sündmusele veelgi emotsiooni.

Peale pidulikku osa tehti ringkäik kauni interjööri omandanud mõisahoones. Maritta Pillaroo, kes Kaagjärve mõisa käekäigu eest hea seisab, jalutas külalistega läbi mitme korruse ja tutvustas hoone lugu: ajalugu, aga ka seda, kust tuldi ja kuhu ollakse teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles