Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Teater Must Kast esitas muusikalis-sõnalise lavastuse.
Teater Must Kast esitas muusikalis-sõnalise lavastuse. Foto: Valga vallavalitsus/Facebook

Jaanikese kool tähistas 45. aastapäeva

Valga Jaanikese kool tähistas oma loomise 45. aastapäeva piduliku üritusega Kaagjärve mõisas, sest kunagi tegutses hoones kooli eelkäija. Kooliperet õnnitlesid ning tänasid haridus- ja teadusminister Liina Kersna, Valga vallavanem Monika Rogenbaum, valla koolide juhid, kolleegid võrgustiku koolidest ja teised külalised, teatas Valga vallavalitsus ühismeedias.

Jaanikese kooli direktor Jaanika Käst tänas oma kolleege, kellega Jaanikese koolis töötatakse selle nimel, et kõik – õpetajad ja õpilased – saaksid võimaluse olla edukas.

Tervitussõnu ütlesid veel Liina Kersna ja Jaanikese kooli endine direktor Anne Arrak ning tunnustati koolis pikka aega töötanud pedagooge. Rogenbaum tänas kooli juhtkonda ja töötajaid südamega mõtlemise ja hingesoojusega tegutsemise eest ning rõhutas, kui oluline on kool Valga vallale.

Teater Must Kast esitas muusikalis-sõnalise lavastuse. See oli kokku seatud Jaanikese koolis töövarjuks olnud üliõpilase kirja põhjal. Lavastuse läbiva joone moodustasid koolis päeva jooksul kuuldud laused, mis panid noore hinge nõnda kõlama, et sellest sündis liigutav teos – Kiri suure algustähega. Näitlejad Jaanika Tammaru ja Kristjan Lüüs tõid selle kuulajate ette. Muusikaline tervitus Lizett Kästilt lisas veelgi emotsiooni.

Pärast pidulikku osa tehti ringkäik kauni interjööriga mõisahoones selle perenaise Maritta Pillaroo juhtimisel. LEPM

Kõrgeimad autasud leiavad omaniku

Valgamaal antakse 16. korda välja maakonna teenetemärgid.

Valgamaa Vapimärk on maakonna kõrgeim autasu, mis antakse elutöö eest neile, kes on oma töö ja tegevusega kaasa aidanud maakonna arengule. Valgamaa Teenetemärk on mõeldud neile, kes on panustanud Valgamaa arengusse või silma paistnud maakonnale olulise teo või saavutusega.

​Taotlusi ja ettepanekuid võivad esitada Valga maakonna vallavalitsused ja volikogud, Valgamaal tegutsevad juriidilised isikud, erakonnad, liidud, ühingud, seltsid, klubid ja eraisikud.

​Taotlused ja ettepanekud tuleb esitada kirjalikult või elektrooniliselt Valgamaa omavalitsuste liidule 31. jaanuariks. LEPM

Valmis Eesti pikim jäämatkarada

Otepää vallas Pühajärvel valmis Eesti pikim, kogu järve ulatuses kaldajoont kopeeriv jäämatkarada. Pikkust on sel 10 kilomeetrit. Lisaks on järvel rajad pikkusega 2,5 ja 5 kilomeetrit. Seega saab alata kuues jäämatkamise hooaeg järvel.

Rajad valmistas ja neid hooldab OÜ Loodusturism. Ettevõte korraldab järvel ka organiseeritud matku. Samuti saab neilt laenutada inventari jääl omapäi seiklemiseks. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles