Lõunaeestlased kandideerivad spordipreemiatele

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Aastapreemiale kandideerivad nii Valga kergejõustiklane Tanel Visnap kui tema treener Raimond Luts.
Aastapreemiale kandideerivad nii Valga kergejõustiklane Tanel Visnap kui tema treener Raimond Luts. Foto: Arvo Meeks

Kahele riiklikule spordi elutööpreemiale esitati 18 ning kuuele aastapreemiale 25 kandidaati.

Elutööpreemia kandidaatide seast leiame Valgamaalt pärit suusaspordi arendaja Karel Zilmeri. Tema kandidatuuri esitas Eesti suusaliit. Välja antakse kaks elutööpreemiat, kummagi suurus on 64 000 eurot.

Spordi aastapreemiaid antakse välja kuus. Teiste seas kandideerib sellele 2021. aastal kahekordseks suusaorienteerumise maailmameistriks tulnud Daisy Kudre, kes pärit Setomaalt. Tema kandidatuuri esitas Eesti orienteerumisliit. Samuti kandideerib preemiale tema isa Raul Kudre. Lisaks sellele, et ta on Setomaa vallavanem ja oma laste treener, oli Kudre mitme rahvusvahelise võistluse, nagu suusaorienteerumise MMi, juunioride MMi ja noorte EMi peakorraldaja. Temagi kandidatuuri esitas orienteerumisliit.

Preemiale kandideerib ka Põlvamaalt pärit laskesportlane Peeter Olesk, kes on 2021. aasta Euroopa meister täiskaliibrilise püstoli harjutuses. Oleski esitas preemiale Eesti laskurliit.

Nii Valga vallavalitsus kui Valgamaa spordiliit leiavad, et preemia võiks saada Valga noormees Tanel Visnap, kes tuli vaegkuuljate MMil maailmameistriks 100 ja 200 meetri jooksus. Spordiliit esitas preemiale ka tema treeneri Raimond Lutsu kandidatuuri.

Kandidaatide seas on ka Võrust pärit võrkpallitreener Avo Keel, kes viis Läti võrkpallikoondise EMile, kus pääseti 16 parema sekka. Tema kandidatuuri esitas Eesti võrkpalli liit.

Laureaadid selguvad veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles