Ümberkorraldused viivad päästeametist 70 töökohta

Sten Mahov
Copy
Valgamaa päästepiirkonna juhataja Merle Liba ei usu, et Võru korrapidamisgrupi sulgemise tõttu Valgamaa tõsistele päästesündmustele aeglasemalt reageeritakse. «Meil on väga kompetentsed meeskonnavanemad, nende kompetentsi on läbi aastate tõstetud, ei sea seda kahtluse alla,» sõnas ta.
Valgamaa päästepiirkonna juhataja Merle Liba ei usu, et Võru korrapidamisgrupi sulgemise tõttu Valgamaa tõsistele päästesündmustele aeglasemalt reageeritakse. «Meil on väga kompetentsed meeskonnavanemad, nende kompetentsi on läbi aastate tõstetud, ei sea seda kahtluse alla,» sõnas ta. Foto: Arvo Meeks

Päästeametis aset leidvad struktuurimuutused, mis Lõuna-Eesti piirkonnas puudutavad enim Võrumaa päästepiirkonda, annavad tunda ka Põlva- ja Valgamaal. Ehkki ameti juhtide sõnul ohutuse tagamisel järeleandmisi ei tehta, näeb ametiühing võimalikku ohtu turvalisusele ning julgeolekule.

Tänavused muudatused päästeameti struktuuris ning töökorralduses puudutavad ohutusjärelevalve korraldust, päästepiirkondade arvu ja struktuuri ning korrapidamisgruppe. Võrus on plaanis sulgeda korrapidamisgrupp, mille operatiivtöötajad käivad väljakutsetel ka Põlva ja Valga maakonnas. Samuti plaanib amet liita Võru ja Põlva ning Valga ja Viljandi päästepiirkonnad. Selle tulemusena peab uue ametikoha leidma mitu senist piirkonnajuhti.

Mulluste ja tänavuste ümberkorraldustega jääb päästeametis vähemaks kokku 70 ametikohta ja 20 vabanevale inimesele ei ole mingit tööd asemele pakkuda. Ümberkorralduste käigus ei suleta aga ühtegi komandot ega pommigruppi, samuti ei koondata ühtegi päästjat ega demineerijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles