Rõuge vald asub giide koolitama

Sten Mahov
Copy
Ehkki praegu on Ööbikuorg veel talveunes ning seal käivad ehitustööd, ei ole uus turismihooaeg mägede taga ning siis on omast käest võtta ka giidid.
Ehkki praegu on Ööbikuorg veel talveunes ning seal käivad ehitustööd, ei ole uus turismihooaeg mägede taga ning siis on omast käest võtta ka giidid. Foto: Arvo Meeks

Mitmedki üle Eesti tuntud vaatamisväärsused asuvad Rõuge vallas, kus turism on tähtis sissetulekuallikas. Et aga valla aarete tutvustajaid napib, otsustas omavalitsus uueks turismihooajaks välja koolitada vähemalt 20 giidi.

Seda, et aasta algul välja kuulutatud giidikoolitus nõnda populaarseks osutub ning grupp mõne tunniga täis broneeritakse, ei osanud arvata ka korraldajad ise. «See oli täiesti uskumatu, me ise ka ahhetasime. Kõik tulid korraga,» sõnas Ööbikuoru külastuskeskuse arendusprojekti vedav Ruuta Ruttas-Küttim. Sellegipoolest registreerimist ei suletud, vaid seda saab teha 20. jaanuarini. «Praegu on 20 asemel juba 32 – see on pea kaks gruppi. Nüüd peame vaatama ja otsustama, mismoodi teeme, kas oleme võimelised ka teise grupi tegema, sest ära visata ei taha kedagi,» lisas ta.

Õigupoolest on giidikoolitus, mis mõeldud just Rõuge valla enda elanikele, osa kevadel valmivast Ööbikuoru külastuskeskuse projektist, mille esimene osa, Rõuge Suurjärve sügavaimat punkti tähistava merepoi paigaldamine leidis aset sügisel. Valmimisel on veel üle maagilise Ööbikuoru rajatav jalakäijate sild, valltribüün vabaõhulava ette, valgustatud teerajad, väligalerii ja muu taristu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles