Valgamaa tänavatantsija võitis Eesti karikaetapi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rainer Truks (paremal) ja Eesti Tänavatantsijate Liidu juhatuse esimees Joel Juht
Rainer Truks (paremal) ja Eesti Tänavatantsijate Liidu juhatuse esimees Joel Juht Foto: Joonas Kreuz

Pärnus peeti Eesti karikavõistluste etapp püstistes tänavatantsudes «Back to the Basics», kus võistlejaid hindas oma ala paremik välismaalt. Tegemist oli käesoleva aasta esimese Eesti Tänavatantsijate Liidu ja Eesti Tantsuspordi Liidu korraldatud karikaetapiga, kus osalejad teenisid punkte, mille tulemusel kujuneb aasta jooksul välja tänavatantsijate edetabel.

Võitjad selgusid seitsmes tänavatantsukategoorias. Osalejaid oli ka naaberriikidest.

Valgamaa noormees Rainer Truks võistles kategoorias vogue performance, kus veerandfinaali pääses 11 tantsijat. Kokku oli võistlejaid etapil ligi 100.

Vogue performance’i teema oli royal ehk luksuslik ning tantsijad pidid selle põhjal ette valmistama ka kostüümid. Rainer Truks pidas kolm tantsulahingut, viimane neist oli finaal Tartu tantsija Geia Jõemetsa vastu.

Esimene stiil oli hiphop

Truks hakkas tantsutrennis käima aastal 2018. «Tol ajal ma ei olnud just kõige sportlikum. Pidin aga tervislikel põhjustel leidma võimaluse parandada oma füüsilist vormi ning siis liitusingi tantsukooliga JJ-Street.»

Noormehe esimeseks tantsustiiliks sai koolikaaslase eeskujul hiphop, vogue’i avastas ta enda jaoks aasta hiljem. Kuna Valgas enam seda stiili ei viljeletud, hakkas ta õppima seda omal käel.

Kui Truks kuulis, et tänavatantsudes tulevad karikavõistlused ja vogue on seal esindatud, alustas ta suuremaid ettevalmistusi. «Võit oli veidi üllatav, sest konkurents oli tõesti tugev. See süstis minusse aga veel rohkem motivatsiooni ja tõestas, et tegelen õige asjaga.» Kindlasti plaanib ta osaleda ka sarja järgmistel etappidel.

Treener kiidab õpilase sihikindlust

Truksi treener Erika Kesvatera alustas oma teekonda tantsukoolis JJ-Street 2013. aastal, kui kool Valga linna laienes.

«Koostöös oma treeneri Mari Venskiga olen jõudnud selleni, et sügisest alustasin treeningute andmist Valgas, ühtlasi sai minust Raineri treener. Rainer on edasipürgiv, sihikindel ja positiivse suhtumisega. Alatasa, kui nägin teda, harjutas ta elemente võistlusteks,» rääkis Kesvatera.

Rainer Truks, tantsija: «Võit oli veidi üllatav, sest konkurents oli tõesti tugev. See süstis minusse aga veel rohkem motivatsiooni ja tõestas, et tegelen õige asjaga.»

Ta lisas, et kuna vogue’i praegu Valgas ei õpetata, tegi Rainer trenni oma seniste teadmiste põhjal, aga sügisel alustas Tartus treenimist. «Kohe oli näha arenemismärke. Võidutiitel meistrivõistlustel tõestas taas, et usaldus ja tihe suhtlus treeneriga on võti, kuna koos tegutsemisel jõuab kiiremini ja kaugemale,» rääkis Kesvatera.

JJ-Street annab tema sõnul võimaluse noortel arendada nii tantsuteadmisi kui suurendada ettevõtlikkust.

«Valga puhul on minu eesmärk aidata veel rohkematel noortel jõuda saavutusteni, mis tõestab, et töö ja vaev toob tulemusi. Soovin, et rohkem noori julgeksid suuremalt unistada. Tahan toetada noori trennis ja ka nende ettevõtmistes, et tekiks suurem kommuun, kellega koos teha suuri tegusid,» lisas Kesvatera. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles