Daisy Kudre oli EM-i lühirajal tuules ja lumesajus üheksas

Copy
Daisy Kudre esmaspäevases sõidus.
Daisy Kudre esmaspäevases sõidus. Foto: Mattias Johansson

Bulgaarias jätkuvatel suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlustel jäeti sprinditeade pühapäeval lumetuisu tõttu ära ja veel esmaspäevalgi tuli lühirajavõistluse starti tunni võrra edasi lükata, et rajameistrid jõuaksid pidevas lumesajus kõik suusarajad enne starti sisse sõita.

Tuult ja lumesadu jagus ka võistluse ajaks ning see tegi mägistel ja pehmetel radadel suusatamise väga raskeks. Naiste kuld läks 5,7 km pikkusel rajal 17-sekundilise eduga venelanna Maria Ketškinale. Hõbemedalile suutis ennast sõita mullune jälitussõidu MM-kuld, rootslanna Lisa Larsen, kes kümme aastat tagasi võistles veel edukalt murdmaasuusatamise MK-sarjas. Pronksi sai, nagu sprindiski, venelanna Tatjana Oborina. Daisy Kudre sõit seekord kõige paremini ei õnnestunud ja leppida tuli 9. kohaga, kaotust võitjale kogunes 3.17.

Daisy Kudre: «Täna oli tõesti väga raske võistlus - eelkõige füüsiliselt, aga ka tehniliselt. Teevalikuülesanded olid keerulised ja kaardilugemine intensiivne, seda kõike raskendas lumesadu. Andsin endast parima, tegin tehniliselt normaalse sõidu ja pingutasin lõpuni nii kuidas jaksasin. Tulemus nii koha kui ajalise kaotuse poolest kindlasti üleliia rõõmu ei too, pean tänast sooritust tõsiselt analüüsima ja välja selgitama kuidas järgmine kord paremini sõita.»

Naiste esikolmik ja eestlaste tulemused:

1. Maria Ketškina Venemaa 37.32

2. Lisa Larsen Rootsi 37.49

3. Tatjana Oborina Venemaa 38.02

9. Daisy Kudre Eesti 40.49

32. Epp Paalberg Eesti 46.48

38. Doris Kudre Eesti 49.57

Meeste 7 km pikkusel rajal võitis teise kulla järjest venelane Valdislav Kisseljov. Tema edu kaasmaalase Andrei Lamovi ees oli tervelt 2.17. Pronksi teenis rootslane Linus Rapp. Eesti parim oli taas Mattis Jaama, kes kaotas peamiselt füüsilise soorituse arvelt 11.53 ja lõpetas 29. kohaga.

Mattis Jaama: «Tegemist oli väga raske sõiduga. Tempo oli algusest peale ühtlaselt rahulik, sest tavapärane võistluskäik sisse ei läinudki. Analüüs näitab, kui palju teevalikute tõttu aega kaduma läks, kuid enesetunne ütleb, et tulemus tehnilise soorituse taha ei jäänud.»

Meeste esikolmik ja eestlaste tulemused:

1. Vladislav Kisseljov Venemaa 44.02

2. Andrei Lamov Venemaa 46.19

3. Linus Rapp Rootsi 46.58

29. Mattis Jaama Eesti 55.13

31. Andres Rõõm Eesti 55.55

40. Kevin Hallop Eesti 61.33

50. Rimmo Rõõm Eesti 68.12

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles