Kampaania aitas Võrus uuele elule üle 5000 köite

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Hoiuraamatukogu kampaaniapäev Võru keskraamatukogu juures.
Hoiuraamatukogu kampaaniapäev Võru keskraamatukogu juures. Foto: Eesti Hoiuraamatukogu

Eesti Hoiuraamatukogu (EHR) Võru kampaaniapäeval «Anna raamatule uus elu» koguti kokku ligi 5000 raamatut ning sadu perioodikaväljaandeid, millest osad leidsid kohapeal juba ka uue lugeja.

22. jaanuaril Võrumaa keskraamatukogus toimunud EHRi raamatute kogumise ja teabe jagamise päeval said nii Võrumaa raamatukogud kui eraisikud ära anda seisma jäänud raamatuid ja muid teavikuid, mille vastu lugejahuvi on vähenenud.

«Seekord tuli palju teavikuid erinevatelt Võrumaa raamatukogudelt, kes oma kogusid korrastasid, seetõttu oli saak isegi rasvasem, kui eelmistel kordadel,» tõdes EHRi peavarahoidja Kalju Tammaru.

«Eestikeelseid raamatuid oli 4685, võõrkeelseid 193. Eestikeelseid ajakirju anti EHR-ile üle 480, võõrkeelset perioodikat oli 46. Kokku seega 5404 teavikut. Lisaks leidsid endale juba koha peal uue lugeja üle 300 raamatu, mis on nende ettevõtmiste juures alati kõige toredam.»

Ühtlasi viis hoiuraamatukogu oma varudest raamatuid nii Võrumaa kui ka Põlva keskraamatukogule, Värska koolile, Võrumaa sõprade seltsile ja sihtasutusele Pokumaa.

Eesti Hoiuraamatukogu tööks on moodustada üleriigiline vähekasutatavate trükiste hoiukogu, talletades Eesti teistest raamatukogudest üleantud säilitamist väärivat teaduslikku, tehnilist ja kultuurialast kirjandust ning teha see kättesaadavaks raamatukogudele ja lugejatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles